Неочакван резултат на мача Манчестър Сити - Брентфорд

23:31
Неочакван резултат на мача Манчестър Сити - Брентфорд

Манчестър Сити спечели неочаквано трудно с минималното 1:0 домакинството си срещу Борнемут в отложен мач от 18-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение бе дело на Ерлинг Холанд в 71-ата минута. Играчите на Джосеп Гуардиола взеха инициативата в двубоя и я държаха през почти целия двубой, създавайки куп опасни положения. Те можеха да спечелят и с доста по-солидна преднина, но отличните изяви на Марк Флекен предотвратиха такава възможност. “Пчеличките” от своя страна също имаха своите шансове в срещата, осъществявайки на няколко пъти доста опасни контраатаки, основно през първата част.

Двубоят започна по добре познатия за домакините начин, като те обсадиха пеналта на противника още от самото начало. В петата минута Хулиан Алварес навлезе опасно в наказателното поле, но се забави с отиграването и опасността бе парирана от бранител. Марк Флекен не успя да избие добре при последвалия ъглов удар, което създаде ново напрежение в наказателното поле. Впоследствие Фил Фоудън също стреля опасно.

В 10-ата минута “пчеличките” успяха да осъществят първата си добра атака. Айвън Тони получи малко пред наказателното поле и без забавяне опита да намери в перспектива своя партньор Йоан Уиса, но Джон Стоунс успя да изчисти топката в последния момент. Нещо подобно се случи и в 16-ата минута, когато Франк Ониека бе намерен в празно пространство, успя да напредне, но бе притиснат от бранител и до качествен удар не можа да се стигне. Преди изминаването на двайсет минути от срещата пък Айвън Тони стреля опасно след фал.

Домакините пропуснаха още няколко много добри положение след средата на първата част. Първо Хулиан Алварес стреля опасно, малко след това Оскар Боб влезе много опасно в пеналта, но кълбото му бе изчистено. След половин час игра Бернардо Силва получи отлична топка в с глава от Кайл Уокър, но само от няколко метра с глава португалецът пропусна най-доброто положение до този момент в двубоя. Марк Флекен трябваше да се намесва решително и в 35-ата минута, когато Рубен Диаш отправи удар с глава.

Положенията започнаха да се сипят едно след друго. Само минута по-късно Ерлинг Холанд се размина с отлично центриране, което достигна до Оскар Боб. Крилото на свой ред заходи добре и стреля, но от голлинията Бен Мий отново не допусна да се стигне до гол. Лондончани на свой ред демонстрираха, че също имат своите възможности да бъдат опасни и Едерсон трябваше да се намесва решително след удар с глава на Франк Ониека.

Второто полувреме започна по сходен начин с развитието на първата част. Само в рамките на първите пет минути играчите на Манчестър Сити отново задържаха действията около наказателното поле на Брентфорд и на няколко пъти вкараха топката в наказателното поле, но без успех. Гостите пък осъществиха една добра контраатака, която изглеждаше доста по-опасно, но в крайна сметка също не се увенча с успех.

Постепенно играчите на Томас Франк успяха да изнесат топката в малко по-предни позиции за по-дълги периоди от време, макар пропуските пред тяхната врата да продължаваха. Така се стигна до 70-ата минута, когато една топка някъде от границата на наказателното поле на Едерсон бе пратена в предни позиции към Ерлинг Холанд. Норвежецът пое и веднага показа огромната си преднина крачка, а междувременно бранителят, който първоначално бе до него, Кристофър Айер се подхлъзна, което даде възможност на Холанд да се разпише спокойно. Това бе първо негово попадение срещу този противник.

Момчетата на Джосеп Гуардиола нанесоха втори удар десет минути преди края на редовното време, когато Родри намери с дълъг пас в наказателното поле Фил Фоудън, а той веднага на свой ред намери Холанд на метър пред голлинията за второ попадение. Оказа се, че английският национал е бил в засада при подаването на испанеца и голът бе отменен. В последните минути именно Фоудън отново бе близо да се разпише, но Марк Флекен с поредното си спасяване в двубоя предотврати ново попадение в своята врата.

По този начин играчите на Манчестър Сити взеха изключително важна победа след равенството преди няколко дни срещу Челси и успяха да се върнат на победния път. С този успех те задминаха Арсенал и се доближиха само на точка от лидера в класирането на Премиър лийг Ливърпул. В следващата си среща те ще гостуват на Борнемут. За гостите от Брентфорд това бе поредно доказателство за не особено добрата форма на отбора в последно време, като те имат само две победи в последните си шест двубоя и вече са само на пет от опасната зона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация