Страхотен мач между Вердер и Борусия Дортмунд на "Везер"

21:44
Страхотен мач между Вердер и Борусия Дортмунд на "Везер"

Борусия Дортмунд победи с 2:1 при гостуването си на Вердер (Бремен) в мач от 25-тия кръг на Бундеслигата. Точни за тима на Един Терзич бяха Донийл Мален (21') и Джейдън Санчо (38'), който отбеляза първия си гол след като отново облече жълто-черния екип. Джъстин Нийнмах намали през втората част (70'), но това не бе достатъчно за Вердер. Успехът за Борусия бе още по-ценен с оглед на това, че отборът игра цяло второ полувреме с човек по-малко след червен картон на Марсел Забитцер в самия край на първата част.

Така "жълто-черните" продължават да държат 4-тата позиция с точка пред РБ Лайпциг, като това бе втората им поредна победа навън в Бундеслигата, а освен това са непобедени навън в осем поредни срещи. Вердер пък временно заема 9-а позиция, като няма успех в последните си 3 срещи в първенството.

Дортмунд започна по-добре мача и откри резултата в 21-вата минута. Тогава Юлиан Брант стреля опасно от дистанция, но стражът на Вердер Михаел Цетерер успя да избие. Притичалият Донийл Мален обаче бе най-съобразителен и с атрактивна добавка с ножичен удар изведе тима си напред - 0:1 за "жълто-черните". Домакините опитаха да реагират и упражниха натиск над съперника си, но вместо да изравнят резултата, те получиха втори гол. В 38-ата минута Джейдън Санчо се впусна в чудесен индивидуален рейд отляво, преодоля бранител на Вердер и с хубав удар с десния крак направи 0:2. Това бе и първият гол на англичанина след завръщането му в Дортмунд под наем от Манчестър Юнайтед, както първо попадение за него въобще през този сезон.

Всичко изглеждаше безоблачно за тима на Един Терзич до самия край на полувремето, когато Марсел Забитцер извърши много грубо нарушение отзад срещу Митчел Вайзер и бе изгонен с директен червен картон от главния съдия Дениз Айтекън.

През втората част Вердер се опита да се възползва от численото си предимство и да се върне в мача. В 54-ата минута след добра атака удар на Марвин Дукш мина на сантиметри от вратата на Грегор Кобел. В следвашата атака пък Емре Джан също пробва далечен изстрел и не бе толкова далеч от целта. В 58-ата минута и Митчел Вайзер стреля опасно от удобна позиция, но Кобел успя да избие в корнер.

В крайна сметка численото предимство си каза думата и Вердер успя да намали резултата. Романо Шмид бе изведен чудесно зад защитата на Борусия и когато всички очакваха да стреля, той комбинира с Джъстин Нийнмах, който с лекота вкара за 1:2 в 70-ата минута. До края на срещата бременци опитаха стихиен натиск, но така и не успяха да вкарат изравнителен гол. В последните секунди Рами Бенсебаини от Дортмунд пропусна да вкара трети гол за тима си, който в крайна сметка се поздрави с важна победа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация