Успешно гостуване на Хайденхайм в Бремен

19:54
Успешно гостуване на Хайденхайм в Бремен

Новакът Хайденхайм продължава с отличното си представяне, след като победи с 2:1 като гост  Вердер (Бремен) в мач от 21-вия кръг от Бундеслигата. И трите гола паднаха през първите 20 минути, като за тима на Франк Шмит точни бяха Ленард Малоуни (12’) и Ян-Никлас Бесте (18’), а Романо Шмид върна едно попадение минута по-късно, но това се оказа недостатъчно.

Така Хайденхайм вече е с осем последователни срещи без загуба и се намира на временната 8-а позиция с 27 точки, като изпревари в класирането днешния си съперник Вердер, който е 10-ти с точка по-малко.

Вердер можеше да открие резултата още в 4-тата минута, когато Йенс Стаге от удобна позиция нацели левия страничен стълб на Кевин Мюлер. Вместо това гостите успяха първи да отбележат само девет минути по-късно. Ян-Никлас Бесте центрира опасно от ъглов удар, а Ленард Малоуни се извиси и вкара с глава - 0:1 за Хайденхайм.

Само пет минути по-късно новаците в елита нанесоха втори удар по Вердер. Ерен Динкчи излезе на добра позиция стреля опасно, вратарят на домакините Михаел Цетерер успя да избие, но асистиралият за първото попадение Бесте този път се разписа, след като довкара топката и направи резултата 0:2 за Хайденхайм. В следващата атака обаче “бременските музиканти” успяха да върнат един гол. Сене Линен центрира опасно към Романо Шмид, който с глава се разписа за 1:2.

След взривното начало последваха доста по-скучни минути, като до края на първото полувреме и в много от втората част не се случваше нищо интересно. Вердер имаше сериозни претенции за дузпа в 69-ата минута, но те не бяха уважени от рефера. Домакините можеха да се разпишат и три минути по-късно, но Марвин Дукш стреля право в Кевин Мюлер. Игралият отлично в този мач Ян-Никлас Бесте пък имаше възможност да увеличи аванса на Хайденхайм, като в 76-ата минута стреля опасно с глава, но не бе точен. Минута по-късно пък Линен отправи опасен изстрел, който отново бе отразен от Мюлер. До края на срещата гостите удържаха аванса си и се поздравиха с трите точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация