Байерн се провали с гръм и трясък срещу Вердер Бремен

18:44
Байерн се провали с гръм и трясък срещу Вердер Бремен

Байерн Мюнхен изигра много слаб мач и загуби от Вердер (Бремен) вкъщи с 0:1 в мач от 18-тия кръг на Бундеслигата. Бившият играч на баварците Митчел Вайзер вкара единственото попадение за гостите в 59-ата минута. По този начин германските шампиони останаха на цели 7 точки зад Байер (Леверкузен), макар и да са с мач повече. По този начин баварците загубиха срещу Вердер в първенството за пръв път от 28 мача в, като досега имаха 24 победи и 4 равенства, а последното им поражение от този съперник бе от далечния септември 2008 г. Това бе и първата загуба вкъщи на Байерн през сезона, както и първи успех за “бременските музиканти” като гост от 11 поредни мача насам.

Поражението на Байерн вкъщи сложи край и на друга положителна серия.

Байерн нямаше да може да използва Нусаир Мазрауи и Ким-Мин Жае, които са съответно на Купата на Африка и Купата на Азия, както и контузените Серж Гнабри, Буна Сар и Даниел Перец.

Днес единствената промяна, която прави наставникът Томас Тухел, в сравнение със състава от миналия уикенд при победата над Хофенхайм с 3:0, е присъствието на Кингсли Коман на мястото на Томас Мюлер. Отново атаката на баварците ще води Хари Кейн, подпомаган още от Джамал Мусиала и Льорой Сане. Йошуа Кимих и Рафаел Герейро пък ще действат в средата на терена. Новото попълнение Ерик Дайър е на резервната скамейка.

Наставникът на Вердер Оле Вернер има куп проблеми, като няма да може да използва наказаните Марвин Дукш и Леонардо Битенкурт, както и контузените Амос Пийпер, Милош Велкович, Дуду, Спирос Ангелидис и Леон Опитц. Наби Кейта пък е на Купата на африканските нации.

Така днес младият Ник Волтемаде ще води атаката на “бременските музиканти”, подпомаган от Митчел Вайзер, Романо Шмид и Джъстин Нинмах.

Байерн веднага натисна съперника си и още в 7-ата минута дойде първото по-опасно положение. Хари Кейн комбинира със Льорой Сане, който стреля, но в ръцете на Михаел Цетерер. Само две минути по-късно Вердер също показа зъби, като Йенс Стаге бе изведен добре и стреля, но Мануел Нойер спаси. Феновете на Байерн, също както много на други отбори през този уикенд в Бундеслигата, протестираха срещу плановете на Германска футболна лига да допусне инвеститори да имат повече от 50% контрол над акциите на местните клубове. Феновете първо мълчаха 12 минути и издигаха трансперанти, след което хвърляха шоколадови монети по терена.

След подновяването на играха се заредиха редица интересни ситуации в мача. Първо в 23-тата минута Сане пробва далечен шут, който мина над вратата. Последва изключително опасен удар на Митчел Вайзер от Вердер, който накара Нойер да показва класата си и да избива в корнер. В 25-ата минута след отлична контраатака Джъдтин Нинмах от гостите бе изведен сам срещу стража на Байерн и откри резултата за бременци - 0:1. Радостта на Вердер обаче бе кратка, тъй като след преглед с ВАР се видя, че Йенс Стаге е извършил нарушение срещу Джамал Мусиала преди головата атака и реферът отмени попадението. В 29-ата минута пък Дайо Упамекано от непосредствена близост пропусна 100% положение, след като стреля в тялото на стража на Вердер Михаел Цетерер. До края на полувремето активните Мусиала и Стаге имаха по един удар с глава, но в крайна сметка не успяха да променят нулевото равенство. 

Началото на втората част започна с опасен далечен изстрел на Хари Кейн, който мина над вратата на Цетерер. Баварците обаче продължиха да се мъчат и да не съумяват да създават кой знае какви положения. Така дойде 59-ата минута, когато бившият играч на Байерн Митчел Вайзер проби отдясно, преодоля Алфонсо Дейвис и с бомбен шут с левия крак на остави никакви шансове на Нойер - 0:1 за Вердер. Тухел реагира бързо и предприе тройна смяна, като пусна в игра Томас Мюлер, Леон Горетцка и Матис Тел на местата на Йошуа Кимих, Рафаел Герейро и Алфонсо Дейвис.

Баварците опитаха натиск, като изпълниха няколко корнера. След един от тях Хари Кейн опита удар с глава, който по-скоро се получи като подаване, но защитник на Вердер изби. Веднага след това Мусиала тества Цетерер с далечен шут, който не затрудни вратаря на гостите. В 79-ата минута най-активният играч на Байерн Сане също опита изстрел от дистанция, но вратарят на "бременските музиканти" отново бе на висота и изби. Минута по-късно след поредния корнер Цетерер успя да избие топката току пред главата на Хари Кейн. В 84-тата минута пак Сане стреля от пряк свободен удар, но отново без успех. Натискът на баварците продължи и три минути по-късно резервата Матис Тел стреля с глава, но за кой ли път стражът на Вердер се намеси, а след спасяването му топката се удари и в страничната греда. Други резерви - Горетцка и Чупо-Мотинг също опитаха изстрели с глава, но и те бяха неточни. И пак Матис Тел имаше последното положение в мача, но ударът му мина на сантиметри от вратата на Цетерер, с което приключиха и надеждите на Байерн да измъкне нещо от този мач.

БАЙЕРН (4-2-3-1):  Нойер; Лаймер, Упамекано, де Лихт, Дейвис; Кимих, Герейро; Сане, Мусиала, Коман; Кейн;

ВЕРДЕР (3-5-2): Цетерер; Фридъл, Щарк, Юнг; Вайзер, Линен, Стаге, Шмид, Агу; Нинмах, Волтемаде;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация