Байерн победи Хофенхайм в чест на Кайзер Франц

23:43
Байерн победи Хофенхайм в чест на Кайзер Франц

Отборът на Байерн Мюнхен победи с 3:0 тима на Хофенхайм в среща от 17-ия кръг на германската Бундеслига. Головете за баварците отбелязаха Джамал Мусиала (18', 70') и Хари Кейн (90').

Томас Тухел се е доверил под рамката на вратата да започне Мануел Нойер, а непосредствено пред него да действат Де Лихт и Упамекано. В халфовата линия ще действа Млер, а по крилата Мусиала и Сане ще търсят напред головата машина Хари Кейн.

От другата страна на терена Пелегрино Матароцо ще започне на врата с Оливер Бауман, а пред него е позиционирал само трима защитници. В халфовата линия ще действат цели четирима, като Крамарич и Прьомел най-вероятно ще възпират бързите атаки на баварците, а Бюлтер и Кадержабек ще изнасят топката към двойката нападатели Вегхорст и Байер.

Срещата ще има особен емоционален заряд за домакините, тъй като преди броени дни на 78-годишна възраст си отиде легендата на отбора и германския футбол - Франц Бекенбауер. По този повод баварците ще излязат със специални екипи, на които е написано с главни букви "DANKE FRANZ" (благодарим, Франц).

Също така мачът на "Алианц Арена" започна с минута мълчание в памет на незабравимия германец.

Първата възможност бе за гостите, като по-малко то 120 секунди след първия съдийски сигнал Максимилиан Байер стреля над вратата. Баварците отговриха с две опасни центрирания, с които отбраната на Хофенхайм се справи.

В 10-ата минута гостите имаха нова възможност, когато Байер намери Крамарич на границата на наказателното поле и последният отправи посредствен удар, преминал високо над вратата.

В следващите минути Баварците овладяха играта и трайно се настаниха пред вратата на съперника. Първаночално пресата продължи да се изразява в неуспшни чентрирания, като чак четвърт час след началото домакините стигнаха до реална опасност, която завърши и попадение във вратата, пазена от Оливер Бауман. Лаймер изпълни късо корнер и след няколко разигравания в ляво от наказателното поле на гостите, топката се озова в краката на Джамал Мусиала, който светкавично навлезе в пеналтерията, стерля и след рикушет в гредата попадението стана факт.

В следващите минути баварците се върнаха към тактиката с изнесена преса без хаотични удари, изчаквайки своя момент. След неколкократни неуспешни центрирания, Сане опита да отбележи, засичайки топката с глава, като Оливер Бауман показа добър рефекс и спаси.

Веднага след това и гостите имаха възможност да изравнят, но ударът на Антон Стах прелетя над напречната греда.

В 37-ата минута на Бауман отново му се наложи да спасява своите, когато Герейро получи поадаване в наказателното поле и стреля от движение, но стража на гостите отново не се пречупи.

След това гостите отговориха с първия си точен изстрел от началото на срещата. Крамарич опита късмета си, стреляйки от дистанция по земя, но Нойер не изпита затруднения и улови. Две минути по-късно пък Упамекано от домакините стреля от движение неточно покрай дясната греда.

След това баварците трябваше да съжаляват, че не се оттеглиха на почивката с по-сериозна преднина след свирепия удар на Кимих, който бе блокиран от Бауман.

Второто полувреме започна много силно за домакините, които в първите минути потърсиха нов гол, с който да затворят срещата и да си спестят тревогите нататък. Първият интересен момент обаче не бе свързан с чиста голова ситуация, а с падането в наказателното поле на Джамал Мусиала, който поиска да бъде отсъдена дузпа, но съдията отказа да посочи бялата точка и играта продължи.

Последваха два удара на Крамарич и Байер от отбора на Хофенхайм, но те не бяха достатъчно опасни, след което започна доминацията на баварците. В рамките на 60 секунди Гереро и Сане имаха добри възможности пред себе си, но не успяха да намерят целта.  В 56-ата минута Сане отново бе замесен в центъра на вниманието, пращайки топката във вратата на гостите, но попадението в крайна сметка бе отменено заради засада.

Минута по-късно Хари Кейн също можеше да удвои преднината на домакините, а след него пък Мусиала разтърси мощно дясната греда. Малко след това и Мюлер се пласира добре в съперниковото наказателно поле, засичайки центриране с глава.

Последваха силни минути за отбора на Хофенхайм, като пред най-активнуте играчи за гостите - Байер и Крамарич, се отвориха две чудесни възможности. Гостите трябва да съжаляват, че не изравниха резултата точно тогава, тъй като само пет минути по-късно баварците нанесоха решителен удар. Първо Лаймер и Мусиала направиха пропуски, като секунди по-късно голмайсторът реализира и второто си попадение. Мусиала направи страхотен пробив в наказателното поле на гостите, преминавайки на финт през трима бранители наведнъж, там намери Сане, който след това му върна подаването и матира за втори път иначе страхотно представящия се днес Оливер Бауман.

Четири минути по-късно окончателно се сринаха всички възможности за гостите, когато те останаха с човек по-малко на терена. Гриша Прьомел тръгна към топката с надеждата да я овладее, но блъсна Матис Тел, който падна и съдията показа втори жълт и респективно червен картон на халфа от тима на Хофенхайм.

Това даде допълнително самочувствие на баварците, които доиграха срещата на пълни обороти и направиха всичко по силите си да държат съперника далеч от своята половина, както и да вкарат трети гол. Първо, в рамките на пет минути Кимих, де Лихт и Кейн се изредиха пред Бауман, който отрази коварните удари. Малко след тях пък резервата Александър Павлович можеше да порази вратата на съперника, стреляйки от добавка.

Така се стигна логично до последните секунди от добавеното време, когато головата машина на домакините - Хари Кейн, направи преднината класическа. Гостите сбъркаха при изнасянето на топката и халфовете на Байерн (Мюнхен) откраднаха коженото кълбо, което след няколко бързи подавания стигна до Кейн, който проби в коридор между двама бранители на гостите на границата на наказателното поле и прониза Баумер за трети път. Това бе гол номер 22 за британеца от началото на сезона.

В добавеното време домакините можеха да направят победата си и разгромна след като Матис Тел нахлу с дрибъл дълбоко в наказателното поле и стреля към лявата страна на вратата.

БАЙЕРН МЮНХЕН 3:0 ХОФЕНХАЙМ 

1-0 Джамал Мусиала 18'
2-0 Джамал Мусиала 70'
3-0 Хари Кейн 90'

Байерн Мюнхен /4-2-3-1/: 1. Мануел Нойер, 27. Конрад Лаймер, 2. Дайо Упамекано, 4. Матайс де Лихт, 19. Алфонсо Дейвис, 6. Йошуа Кимих, 22. Рафаел Герейро, 10. Льорой Сане, 25. Томас Мюлер, 42. Джамал Мусиала, 9. Хари Хейн;

Хофенхайм /3-1-4-2/: 1. Оливер Бауман, 5. Озан Кабак, 11. Флориан Грилич, 34. Стенли Н’Соки, 16. Антон Стах, 3. Павел Кадержабек, 6. Гриша Прьомел, 27. Андрей Крамарич, 21. Мариус Бюлтер, 14. Максимилиан Байер, 10. Ваут Вегхорст;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация