Един гол донесе три шампионски точки за Интер срещу Болоня

21:00
Един гол донесе три шампионски точки за Интер срещу Болоня

Запътилият се към титлата Интер надви с 1:0 Болоня като гост в среща от Серия “А” и увеличи на 18 точки аванса си на върха преди мача на Ювентус от този 28-и кръг. Защитникът Ян Бисек реализира попадението в 37-ата минута. Това е 13-ти пореден успех във всички турнири за отбора от “Джузепе Меаца”, от които десет са в Калчото.

Този път “нерадзурите” не бяха толкова атрактивни за гледане, но намериха начин да подчинят един от най-трудните съперници в Италия този сезон. Тимът от Милано остави инициативата в ръцете на домакините, но беше безпогрешен в защита и стигна до своето, като освен всичко си върна на Болоня за загубата в турнира за Купата на Италия през декември.

Треньорът на Интер Симоне Индзаги видимо подходи към мача с мисъл за предстоящия реванш от осминафиналите в Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид, който е идната сряда. В тази връзка Лаутаро Мартинес изобщо не се появи в игра, а почивка получиха и други водещи играчи, които не изкараха пълни 90 минути. Един от тях беше Хакан Чалханоолу, който се завърна в игра след травма. С контузии обаче в течение на срещата се оказаха Карлос Аугусто и Марко Арнаутович, като в заключителните секунди тимът дори беше с 10 човека, защото нямаше повече разрешени смени, когато вторият напусна терена принудително.

До тази среща Болоня беше записал шест поредни успеха, а по-рано през сезона на два пъти измъчи Интер на "Сан Сиро".

В началото на мача направи впечатление, че гостите оставиха съперника да владее повече топката, но при първа възможност го пресираха. Не закъсня и първият шанс, като той беше пред вратата на домакините. В 9-ата минута Алексис Санчес шутира от движение, но Скорупски спаси. Малко след това и Дармиан стреля, но в аут.

Интер пропусна отлична възможност да поведе в 21-вата, когато Барела се озова едно на едно с вратаря, но стражът отрази. Домакините застрашиха Ян Зомер чак в 34-тата, когато Люис Фъргюсън отправи силен удар, но право в ръцете на швейцареца.

Интер дочака своя миг в 37-ата, когато Бисек се включи в атака и завърши с плонж центриране на Бастони - 1:0 за гостите.

На почивката Индзаги замени Аугусто с Дъмфрис, след като се оказа, че бразилецът е получил остра болка в прасеца.

Късметът спаси Интер от изравнително попадение в 49-ата, когато опасно стреля Щефан Пош.

Последва дълъг период, в който Интер почти не нападаше, а си стоеше в половината и очакваше домакините да опитват да организират атаки. Липсваха чистите положения и мачът откровено стана скучен.

И все пак Болоня успя да стигне до отличен шанс в 78-ата, когато Зиркзее се озова на добра позиция, но шутира слабо и е ръцете на Зомер. Това обаче се оказа и последната по-сериозна опасност пред мрежата на гостите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация