Индзаги ознаменува своя мач №300 в Серия "А" с победа на Дженоа

00:12
Индзаги ознаменува своя мач №300 в Серия "А" с победа на Дженоа

Интер зарадва треньора си Симоне Индзаги с победа по случай неговия мач №300 като наставник в Серия "А". "Нерадзурите" се наложиха с 2:1 над Дженоа на своя "Джузепе Меаца", записвайки 12-ти пореден успех във всички турнири и 9-ти пореден в първенството. Кристиян Аслани в 30-ата и Алексис Санчес от дузпа в 38-ата минута бяха точни за домакините, а Йохан Васкес се разписа за гостите в 54-тата минута. Този път победата за "нерадзурите" не дойде толкова лесно, колкото в последните няколко мача. Те доминираха през първата част, но през втората намалиха темпото и за малко да позволят на съперника да ги изненада неприятно. "Грифоните" върнаха един гол, а след това отбелязаха и още един, който обаче не бе зачетен заради засада. Все пак Интер не допусна изненада и прибави нови три точки в актива си, като вече има преднина от 15 пред преследвача си Ювентус и направи нова голяма крачка към Скудетото.

Симоне Индзаги заложи в този мач на Алексис Санчес като партньор на Лаутаро Мартинес в атака. Хенрих Мхитарян, Николо Барела и Кристиян Аслани бяха триото в средата на терена, а по крилата действаха Федерико Димарко и Дензъл Дъмфрис.

Алберто Джилардино пък бе избрал да стартира двубоя с Алберт Гудмундсон и Матео Ретеги в предни позиции. Милан Бадел, Жуниор Месиас и Мортен Френдруп си партнираха в халфовата линия, а двамата халф-бекове бяха Аарон Мартин и Стефано Сабели.

Началните десетина минути започнаха в по-спокойно темпо, като дори гостите по-често поглеждаха към вратата на Ян Зомер, но без да го притеснят по какъвто и да е начин.

Интер създаде първата опасност в мача в 15-ата минута, когато Федерико Димарко изскочи зад защитата на съперника, но не успя да преодолее вратаря Хосеп Мартинес, а впоследствие се оказа и в засада.

Постепенно домакините засилиха натиска и в 23-тата минута Николо Барела получи пубав пас в наказателното поле и реши да стреля от въздуха, като малко не му достигна да намери очертанията на вратата.

В 25-ата минута обаче и Дженоа бе изключително близо до гола. Първо Ретеги стреля с глава, ударът му бе спасен от Зомер, но топката попадна в Гудмундсон, който можеше да довкара отблизо, но ударът му бе доста лош, а след това отново Ретеги опита да стреля от малък ъгъл, но и той не бе точен.

Последва нов шанс за Интер три минути по-късно, като отново Димарко се бе включил в атака, но изстрелът му мина над вратата.

В 30-ата минута резултатът бе открит. Алексис Санчес с прекрасен пас изведе Кристиян Аслани на скорост в наказателното поле, а той с мощен удар под гредата отбеляза за 1:0.

Четири минути по-късно "нерадзурите" организираха нова светкавична атака. Този път Барела бе изведен в наказателното поле, неговият удар бе неточен, но защитник влезе грубо в краката му и съдията посочи бялата точка за дузпа. Алексис Санчес изпълни наказателния удар и бе точен за 2:0.

Втората част започна с шанс за Интер. В 49-ата минута Лаутаро Мартинес се освободи пред наказателното поле и стреля, но встрани от вратата.

След това в 52-рата минута Матео Дармиан получи прекрасен пас на стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран от защитник, а по-малко от минута по-късно Хенрих Мхитарян обстрелва вратата на Мартинес и вратарят трябваше да прави важно спасяване.

Почти от нищото обаче Дженоа върна интригата в мача. Една недобре изчистена топка попадна в Йохан Васкес, който със страхотен шут от движение я прати в далечния ъгъл на вратата за 2:1.

Гостите бяха напът да стигнат и до изравняване в 66-ата минута, когато Витиня прати топката във вратата на Зомер, но попадението не бе зачетено заради засада.

"Грифоните" продължаваха да са много опасни и в 74-тата минута Матео Ретеги стреля с глава на сантиметри от гредата.

Интер бързо се окопити и в 83-тата минута организира хуава атака, Тюрам от аутлинията върна към Барела, който обаче не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

Минута по-късно Карлос Аугусто се озова на стрелкова позиция, но този път брилянтна намеса на защитник блокира удара му.

В 91-вата минута Марко Арнаутович отправи истинска тупалка по посока вратата на Хосеп Мартинес, който се прояви със страхотно спасяване.

В крайна сметка Интер се поздрави с победата, като така събра актив от 72 точки и е далеч напред на върха в класирането. Дженоа пък остава на 12-тата позиция в талицата с 33 точки до момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация