Арсенал се окопити точно навреме, за да не загуби безценни две точки срещу коравия Брентфорд

21:31
Арсенал се окопити точно навреме, за да не загуби безценни две точки срещу коравия Брентфорд

Арсенал постигна трудна победа с 2:1 в домакинството си на Брентфорд. Деклан Райс откри резултата в 19-ата минута, но в добавеното време на първото полувреме груба грешка на Аарън Рамсдейл позволи на Йоан Уиса да изравни. Кай Хавертц отбеляза победния гол в 86-ата минута. Вратарят на “артилеристите” се реваншира с две отлични спасявания след почивката.

С този успех тимът на Микел Артета се завърна на върха на класирането преди утрешното дерби между Ливърпул и Манчестър Сити. “Топчиите” записаха осма поредна победа в първенството.

“Артилеристите” стартираха агресивно, както го правят в последните си мачове. За разлика от тях, този път те не стигнаха до много ранен гол. Още в първите минути те създадоха опасности пред вратата на Флекен. Защитата на гостите бе поставена под натиск, но успя да се справи с първите ситуации. Брентфорд не бе пристигнал на “Емиратс” примирен и опита няколко атаки, но тимът на Артета определено имаше предимство. Голът за Арсенал все пак не закъсня. В 19-ата минута Бен Уайт центрира, топката стигна до главата на Райс и след това се озова в мрежата.

Попадението даде възможност да “топчиите” да играят още по-спокойно и натискът им се увеличи. Сака на два пъти се озова на добра позиция отдясно, но опитите му да намери свой съотборник не бяха успешни. Хавертц също се озова с топката в наказателното поле, но тя след това не стигна до негов съотборник. Опит за подаване на Йодегор към Сака също не доведе до желания от домакините резултат. В 35-ата минута Хавертц имаше възможност да се разпише, след като бе изведен великолепно от Жоржиньо. Германският национал опита да копне топката покрай вратаря, но не уцели вратата.

Атаките на домакините продължиха, но те реално не водеха до толкова чисти ситуации. Изстрел на Тросар отиде в ръцете на Флекен. Хавертц отправи още един удар, но прати топката високо над вратата. Така се стигна до края на първата част, когато Брентфорд стигна до изравняване, след като получи подарък от Рамсдейл. Вратарят, който получи шанс за изява, тъй като Давид Рая няма право да играе срещу клуба, който държи правата му, се забави с изчистването. Уиса се доближи до него и стражът заби топката в играча на съперника, а кълбото отиде във вратата му.

Отборът на Артета започна агресивно и второто полувреме, но имаше проблеми с добре организираната защита на съперника. Тя допускаше само удари от известна дистанция, а опитите на Йодегор и Сака бяха неточни. Гостите стояха по-уверено и при първата си атака след почивката се стигна до възможност, но Уиса се забави с удара и той бе блокиран. След последвалия ъглов удар Янелт стреля, но прати топката доста над вратата. Рамсдейл взе частичен реванш за грешката си в 55-ата минута. Тогава той се справи с опит на Айвън Тони да го прехвърли с великолепен удар от сериозна дистанция.

Домакините поставиха под натиск тима на Томас Франк, като стигнаха до поредица от ъглови удари. След един от тях Магаляеш отклони топката, Янелт опита да я изчисти малко пред голлинията, а за негово щастие тя се озова в ръцете на Флекен. При следващата атака Йодегор стреля от много малък ъгъл и вратарят се справи. В 63-ата минута имаше доста спорна ситуация в наказателното поле на гостите. Рьорслев задържа с ръка Тросар и съдията спокойно можеше да отсъди дузпа, но преценката и на ВАР бе, че няма нарушение. Малко по-късно Хавертц опита да спечели наказателен удар, но при неговото падане нямаше сериозни основание такъв да бъде отсъден.

Артета видя нуждата от промяна и пусна в игра Габриел Жезус. Той влезе на мястото на Жоржиньо, а Кай Хавертц се върна по-назад. Рамсдейл направи ново великолепно спасяване в 71-ата минута, когато защитата на Арсенал изпусна Колинс след прекрасно центриране на Айер. Райс пък бе много близо да порази другата врата. Английският национал отправи много хубав удар, а топката се удари в гредата.

В последната част на двубоя Арсенал не успяваше да стигне да преодолее защитата на съперника. В 86-ата минута обаче домакините стигнаха до така важния втори гол. Центриране на Уайт и отличен удар с глава на Хаверц направиха резултата 2:1. За бранителя това бе втора асистенция в мача. “Артилеристите” отново имаха претенции за дузпа в началото на добавеното време, когато Габриел Магаляеш бе задържан в наказателното поле.

АРСЕНАЛ - БРЕНТФОРД 2:1

1:0 - Райс 19'
1:1 - Уиса 45'+4
2:1 - Хавертц 86'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация