Всички, свързани с Шефилд Юнайтед, ще сънуват кошмари след мача с Арсенал

00:09
Всички, свързани с Шефилд Юнайтед, ще сънуват кошмари след мача с Арсенал

Арсенал продължи да изнася лекции в първенството на Англия. Лондончани станаха първият отбор, който печели три поредни гостувания с пет или повече голове в мачове от Висшата лига. Новата жертва бе последния в класирането Шефилд Юнайтед, а този път победата на "артилеристите" бе с 6:0. Двубоят на "Брамал Лейн" бе решен след първите 15 минути, за които гостите вкараха три гола, дело на Мартин Йодегор, автогол на Джейдън Богъл и Габриел Мартинели. До почивката Кай Хавертц и Деклан Райс се разписаха, а Бен Уайт вкара шестия гол в 58-ата минута.

Със седмата си поредна победа в първенството Арсенал продължава да поддържа темпото на Ливърпул и Манчестър Сити. Лондончани са на две точки зад мърсисайдци и на една зад "гражданите". Шефилд Юнайтед пък записа трета поредна домакинска загуба във Висшата лига с пет или повече гола. Тимът на Крис Уайлдър показа, че не е готов да се мери с отборите в елита и логично се е запътил към завръщане в Чемпиъншип.

Арсенал стартира мача на изключителна скорост и още във втората минута бе много близо до гол. Букайо Сака удари горната греда, а след това при добавката на Мартинели Робинсън спря топката малко пред голлинията. Атаките на гостите се редяха една след друга и така се стигна до петата минута, в която падна първия гол. Отлична комбинация завърши с подаване на Райс към Йодегор и той откри резултата.

Доминацията на "артилеристите" бе тотална, а защитата на домакините бе поставена на такъв натиск, че се огъваше при почти всяка атака. Удар на Йодегор мина покрай вратата, а опит на Сака от добра позиция бе блокиран. В 13-ата минута Сака проби отядсно и опита да намери съотборник с остро подаване, което бе отклонено от Богъл в собствената му врата. Две минути по-късно падна и трети гол във вратата на Шефилд Юнайтед. Мартинели комбинира с Кивиор и бразилецът стреля от сравнително малък ъгъл, но топката се отклони в бранител и не остави шансове на вратаря.

След това развитие, при което мачът бе решен след първите 15 минути, част от публиката започна да напуска стадиона, а Крис Уайлдър направи първа смяна с цел да стабилизира защитата, като извади Норууд и пусна в игра Осборн. Нищо обаче не помагаше на домакините и преимуществото на Арсенал продължи да е огромно. В 25-ата минута Мартинели проби, бе съборен на земята, но съдията даде авантаж, защото топката стигна до Хавертц, който с прецизен удар направи резултата 0:4.

Тимът на Микел Артета реши да не вкарва известен период, но държеше топката и се забавляваше на терена. При следващата добра възможност Мартинели стреля, но топката бе отклонена и излезе в ъглов удар. Петият гол падна в 39-ата минута след пробив на Сака отдясно. Английският национал намери Райс, който насочи топката към десния ъгъл на Гърбич. Така Арсенал стана първият отбор в историята, който вкарва пет или повече гола в три поредни гостувания от Висшата лига.

След почивката Арсенал играеше на малко по-ниско темпо, а Артета започна със смени. Въпреки това опасните ситуации пред вратата на домакините продължиха. В 58-ата минута Бен Уайт се разписа след подаване на Хавертц и прекрасен удар. Малко по-късно дойде и единствената лоша новина за гостите. Мартинели напусна терена контузен и бе заменен от Жезус. До края Кивиор имаше добра възможност да се разпише, а Гърбич направи отлично спасяване след удар на Жезус. Домакините дори успяха да направят една-две атаки.

ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД - АРСЕНАЛ 0:6

0:1 - Йодегор 5'
0:2 - Богъл 13'-а.
0:3 - Мартинели 15'
0:4 - Хавертц 25'
0:5 - Райс 39'
0:6 - Уайт 58'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация