Лигльото Мбапе провали ПСЖ в срещата с Монако

00:12
Лигльото Мбапе провали ПСЖ в срещата с Монако

Монако и Пари Сен Жермен завършиха 0:0 в голямото дерби от 24-ия кръг на Лига 1. Домакините пропуснаха по-чистите положения, а звездата на ПСЖ Килиан Мбапе беше сменен още на почивката, след като не направи нищо съществено. Въпреки второто поредно равенство, парижани има комфортен аванс от 8 точки пред втория Брест, но и мач повече. Монако е на третата позиция.

По-рано през сезона отборът на Луис Енрике разгроми "монегаските" на "Парк де Пренс" с 5:2. ПСЖ обаче загуби предишните си две шампионатни визити в княжеството, а днес трябваше да се задоволи само с равенство.

Висам Бен Йедер и Фоларин Балогун водеха нападението на Монако. В средата на терена старши треньорът Адолф Хютер заложи на Такуми Минамино, Александър Головин, Юсуф Фофана и Магнес и Аклиуш. Бранителите пред Радослав Майецки бяха Вилфред Синго, Гийермо Марипан, Тило Керер и Касум Уатара.

За ПСЖ тримата в предни позиции стартираха Килиан Мбапе, Гонсало Рамош и Марко Асенсио. В халфовата линия си партнираха Карлос Солер, Мануел Угарте и Витиня. На вратата бе Джанлуиджи Донарума, а защитното каре пред него оформиха Ашраф Хакими, Норди Мукиеле, Лукас Бералдо и Люка Ернандес.

Парижани имаха голямо предимство в притежанието на топката до почивката, но по-чистите положения бяха създадени от Монако. Още в 5-ата минута Донарума трябваше да спасява удар на Балогун. Бившият нападател на Арсенал създаде доста проблеми на бранителите на гостите, но му липсваше прецизност в завършващата фаза. В 16-ата минута Минамино също получи шанс да открие резултата, но Донарума изби в корнер.

В средата на полувремето Бен Йедер прати топката във вратата на ПСЖ, но попадението беше отменено заради засада. В 38-ата минута Марко Асенсио получи контузия и вместо него в игра се появи Брадли Баркола. Малко по-късно нов коварен шут на Бен Йедер накара Донарума да изтръпне, а секунди преди почивката италианският национал отрази и силен удар по тревата на много активния Аклиуш.

Килиан Мбапе игра много слабо срещу бившия си отбор и беше заменен от Рандал Коло Муани на почивката. Смяната не беше заради контузия, а защото Луис Енрике остана недоволен от представянето на звездата. Това по никакъв начин не влоши настроението на Мбапе, който беше уловен от камерите да разговаря по телефона в тунела на стадиона. След това нападателят отиде на трибуните, където беше майка му.

Втората част започна с нов пропуск на Бен Йедер, но след това ПСЖ взе инициативата и все по-трайно се задържаше в противниковата половина. Луис Енрике пусна и Усман Дембеле, което внесе още повече скорост в играта на парижани. В 60-ата минута защитникът Бералдо се озова на чудесна позиция, но не уцели топката по най-добрия начин и я прати в аут. Малко по-късно Майецки се справи с удар на Баркола.

В 76-ата минута ПСЖ пропусна най-добрата си възможност. Витиня получи пас от Баркола и потърси далечния ъгъл на вратата, но Майецки отново се намеси и изби в корнер. В края футболистите на Монако видимо се умориха, но не позволиха натискът на гостите да доведе до попадение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация