Късен гол спечели точката за ПСЖ срещу Рен

20:33
Късен гол спечели точката за ПСЖ срещу Рен

Лидерът в Лига 1 Пари Сен Жермен завърши 1:1 в домакинството с Рен в мач от 23-тия кръг. Амин Гуири откри за гостите в 33-тата минута, а Гонсало Рамош от дузпа изравни дълбоко в добавеното време (90+7'). Въпреки че играха слабо днес, особено през първата част, парижани остават комфортен лидер в таблицата с 11 точки пред втория Брест, като освен това запазиха серията си без загуба в първенството, която вече е 18 поредни мача (14 победи и 4 равенства). Рен пък затвърди добрата си форма и остава на 7-а позиция, като бретонският тим има шест успеха и равенство в последните си 7 мача и остава само на пет точки от топ 4.

Бретонците затвърдиха репутацията си като един от най-неудобните отбори за ПСЖ. Рен имаше цели три победи в последните шест мача между двата отбора, като през миналата година удариха съперника си на “Парк де Пренс” с 2:0, а днес отново не загубиха.

Луис Енрике не можеше да използва контузените Маркиньос, Милан Шкриняр, Нуно Мендеш, Преснел Кимпембе и Лавин Курзава. Наставникът направи пет промени сред титулярите в сравнение с победата над Нант с 2:0 като гост през миналия кръг. Голямата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе се завърна сред стартовите 11, както и Усман Дембеле. Те, заедно с Брадли Баркола бяха триото в атаката на шампионите. Фабиан Руис замени Мануел Угарте в халфовата линия, а днес на пейката седнаха още Рандал Коло Муани, Марко Асенсио и Уарен Заир-Емери. Лукас Бералдо замени Маркиньос в сърцето на отбраната, а Ашраф Хакими се завърна на десния бек.

Наставникът на Рен Жулиен Стефан също имаше проблеми. С трамви бяха Ендзо Льо Фи, Фабиан Ридер и Махамаду Нажида, а Азор Матусива бе наказан. Атаката на бретонци водеха Амин Гуири и Арно Калимуендо.

Срещата започна в спокойно темпо, като постепенно ПСЖ започна да притиска съперника си. Първата добра възможност за парижани дойде в 20-ата минута, когато Витиня получи топката в наказателното поле на Рен и стреля опасно, но Стив Манданда успя да избие с върха на пръстите си в корнер. Минута по-късно Ашраф Хакими пробва далечен изстрел, но бе неточен. Така се стигна до 33-тата минута, когато гостите успяха да нанесат своя удар под проливния дъжд в Париж. Амин Гуири направи впечатляващ индивидуален рейд, премина защитата на ПСЖ и с техничен и красив удар не остави никакви шансове на рожденика Джанлуиджи Донарума - 0:1 за Рен. Няколко минути по-късно голмайсторът имаше да вкара втори гол, но бе неточен. Така приключи и много слабото за домакините първо полувреме.

Луис Енрике реагира на почивката и пусна в игра Марко Асенсио на мястото на Лий Канг-Ин. Още от началото на втората част ПСЖ започна с натиска, като Ашраф Хакими пробва късмета си от пряк свободен удар, но бе неточен. Няколко минути по-късно отново мароканският национал опита да стреля от статично положение, като топката профуча покрай вратата на Манданда. В 55-ата минута Усман Дембеле напредна и подаде към Килиан Мбапе, чийто удар обаче отново не намери очертанията на вратата на Рен. Четири минути по-късно бившият играч на Барселона отправи опасен изстрел, но Манданда успя да избие в корнер. В 65-ата минута пък голямата звезда на домакините Мбапе бе заменен от Гонсало Рамош, а Рандал Коло Муани се появи в игра на мястото на Брадли Баркола.

В 69-ата минута Рен пропусна да удвои аванса си. Резервата Бенжамен Буриго получи добра топка отляво и от изключително удобна позиция не успя да се разпише, като стреля в аут. Луис Енрике предприе още промени, като извади от игра и Усман Дембеле и пусна на негово място Уарен Заир-Емери, а на терена влезе и дълго отсъствалият заради контузия Нуно Мендеш. Парижани имаха добра възможност да изравнят в 76-ата минута, когато след корнер на Марко Асенсио Данило Перейра отблизо не успя да се разпише с глава. Десетина минути по-късно главният съдия Бастиен Дешепи отсъди дузпа за ПСЖ, но след преглед с ВАР отмени решението си. В последните секунди на срещата обаче домакините продължиха да натискат и в крайна сметка получиха дузпа, отново след преглед с ВАР, като нарушението извърши Стив Манданда, който препъна Гонсало Рамош. Именно португалецът се нагърби с изпълнението и успя да изравни, като по този начин спаси точката и серията без загуба на тима си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация