Нагелсман: В Байерн нямат търпение, искат бързи резултати

19:49
Нагелсман: В Байерн нямат търпение, искат бързи резултати

Бившият треньор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман заяви, че шампионите на Германия по никакъв начин не дават достатъчно време на всеки на поста, за да изгради конкурентен отбор.

Младият Нагелсман, който в момента е национален селекционер на Германия, даде интервю пред списание “Шпигел”, публикувано днес. Според него управата няма търпение, за да изчака резултати, като даде пример с успешните действия на Юрген Клоп в Ливърпул и Пеп Гуардиола в Манчестър Сити. Единствената титла в Шампионската лига за “гражданите” беше спечелена от испанския специалист след седем години на поста.

"Когато подписах с Байерн, бях с уговорката, че ще имам право да променя нещата. Но има клубове, които ти дават време. Клоп беше в Ливърпул пет години, преди да стане шампион там за първи път. Гуардиола спечели титлата в Шампионската лига със Сити едва след седем години. Треньорите в Байерн никога не са получавали толкова време, за да разработят своята визия", казва Нагелсман в интервюто.

36-годишният специалист пристигна в Мюнхен през лятото на 2021-ва от РБ Лайпциг с петгодишен договор, но беше уволнен в края на март 2023-та. Томас Тухел, който наследи поста, ще си тръгне това лято, макар да има договор до 2025-а. От 2016-а, когато Гуардиола си тръгна, в Байерн са се извъртели седем треньори. А Клоп, който ще напусне “Анфийлд” през лятото, го прави след девет години. Нагелсман, чието бъдеще също е открито след края на Евро 2024, се оплака от липса на прозрачност във футболния бизнес.

"Това, което се съобщава на външния свят след раздяла, няма много общо с реалността. Но винаги така се е правело във футбола и така ще бъде през следващите 30 години. Освен това, не си мислете, че помагат добри отношения с хората, които вземат решенията. Аз мислех едно, но явно са ме лъгали през цялото време. Обсъдихме как ще се справим заедно с проблемите, както и какъв би бил най-лошият сценарий. Но след това всичко се оказа напълно различно", завърши нааставникът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация