Чави таи надежди, че Барса може да се върне в битката за шампионската титла

19:47
Чави таи надежди, че Барса може да се върне в битката за шампионската титла

Наставникът на Барселона Чави Ернандес заяви, че продължава да вярва в шансовете на тима да се пребори за титлата в Ла Лига, като подчерта важността на това каталунците да спечелят три точки в утрешната си визита на Селта. “Блаугранас” са на третата позиция в класирането на 10 точки от лидера Реал Мадрид.

“Утре се изправяме срещу съперник, който е сред най-добре подготвените тактически отбори. Мисля, че Селта заслужава много повече точки от тези, с които разполага. Рафа Бенитес е много голям треньор, а отборът му има много ясна представа за нещата. В нашите гостувания обаче нещата ни се получават по-добре, отколкото вкъщи. Килиан Мбапе? Няма какво да кажа. Това, което е официално, е, че Мбапе си тръгва, но нашата ситуация е друга. Трябва да завършим добре сезона, като ни предстои и елиминация в Шампионската лига. Затова не ме питайте за него. През цялата кампания имаме важни мачове. В Барса сме задължени да постигаме успехи. Ако искаме да продължим да се борим за титлата, утре трябва да вземем трите точки. Нямаме право на повече грешки. Не зависим само от себе си, но трябва да продължим. Все още смятам, че можем да завършим сезона по добър начин.

Сержи Роберто и Ориол Ромеу продължават да имат болки, но са на крачка от завръщане. Ако това не се случи утре, то ще стане срещу Наполи. Мачът в сряда няма да повлияе на титулярите ми срещу Селта. Утре имаме много важни три точки за първенството. Мислим само за Селта, има време за Наполи. Маркос Алонсо също се подобрява. Това е играч, който щеше да има повече минути при отсъствието на Алехандро Балде. Очакваме скоро да е на разположение. Продажба на Френки де Йонг? Той е много важен футболист и му харесва в клуба, така че не е моментът да говорим за това. Остават четири месеца от сезона, така че няма да говорим за трансфери. Мислим за Ла Лига и ШЛ. Френки изигра добри мачове, а в някои други това не беше така, което важи за целия отбор. Липсва ни постоянство, като всички трябва да направим крачка напред. Гави също трябва да остане, нямам съмнение в това. Той трябва да е бъдещето на Барса”, коментира Чави днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация