Лапорта обяви кога ще стартира Суперлигата

19:34
Лапорта обяви кога ще стартира Суперлигата

Президентът на Барселона Жоан Лапорта отговори на нападките от страна на Реал Мадрид след поредния скандал в Ла Лига. Тема на изказването му бяха и действия на съдиите по време на мача на “белите” с Алмерия, когато имаше няколко спорни решения, които помогнаха на Реал да постигне обрат до крайното 3:2.

“Това, което се случи в мача с Алмерия, беше безсрамно и всички го видяха. Казват, че съдиите помагат на Барселона… Много съм ядосан от това”, заяви Лапорта.

Той говори и за скандала “Негреира”: “Плащаме за съдийски доклади, не плащаме на съдии. Аз не познавам Негрейра лично. Това е започнало по времето на Нунес. Всички сме го срещали. Той беше технически и съдийски съветник. Не могат да докажат, че сме купували съдии. Вярвам в правосъдието и че ще бъдем оправдани. Реал се държи цинично по недопустим начин. Съдия Хоакин Агире удържи процеса на разследване по молба на Реал Мадрид”.

“Това, което прави клубната телевизия на Реал е срамота. Ако имат някакво достойнство, не разбирам как ще правят подобно нещо. Съдийската комисия, федерацията трябва да вземат мерки”, допълни той.

“Винаги съм бил против ВАР, губи се спонтанността. Ако един съдия сбърка, представете си пет или шест да го правят. Лошата употреба на ВАР вреди на реферите. Реал Мадрид е един от отборите, които са най-облагодетелствани от ВАР”, каза още президентът на каталунците.

Лапорта коментира и проекта Суперлига, който според него още е жив: “Ще започнем Суперлигата през 2024/2025 или 2025/2026. Ще се радваме английските отбори да се присъединят”. Според него водещи италиански клубове все още са част от проекта. “В момента в Суперлигата са Барселона, Реал, Интер, Милан, Наполи, Рома, Марсилия, три нидерландски отбора, Брюж и Андерлехт. През 1955 г. само 16 или 18 отбора играха в Купата на европейските шампиони и след това се превърна в най-големия турнир”, допълни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация