Барса и Виляреал изиграха най-зрелищния мач в историята на съперничеството си

22:18
Барса и Виляреал изиграха най-зрелищния мач в историята на съперничеството си

Барселона допусна домакинска загуба с 3:5 от Виляреал в изключително вълнуващ мач. Каталунците изиграха апатично първо полувреме, след което губеха с един гол. Две попадения на гостите не бяха признати преди Жерард Морено да открие резултата малко преди почивката. Юношата на каталунците Илиас Акомаш удвои преднината на “Жълтата подводница” в 54-ата минута след груба грешка на Жоао Кансело.

Тимът на Чави Ернандес значително вдигна оборотите през втората част и стигна до пълен обрат в рамките на 11 минути. Илкай Гюндоган даде началото, след това Педри се разписа, а след автогол на Ерик Байи резултатът стана 3:2. Барса продължи да създава положения, но допусна нов гол в 84-ата минута, когато резервата Гонсало Гедеш изравни. Драмата продължи с два гола за Виляреал дълбоко в добавеното време, дело на Александър Сьорлот и Хосе Луис Моралес.

Барса вече изостава на десет точки от Реал Мадрид. Тимът имаше доста тежка седмица, в която отпадна от Купата на Испания и допусна девет гола. Отборът е допуснал най-много попадения от началото на годината от всички други в петте топ първенства на Европа, като получи 19 гола в рамките на осем мача.

Срещата започна със ситуации и пред двете врати. Още в самото начало Алекс Баена прати топката в мрежата на домакините, но попадението не бе зачетено поради засада. Барса отговори с добро положение за Гюндоган, но неговият удар бе блокиран. Последваха два опита на Ламине Ямал, но първия не бе достатъчно точен, а при втория вратарят се намеси отлично. Стражът на гостите Филип Йоргенсен се справи блестящо и с хубав удар на Жоао Феликс от дистанция.

Виляреал атакуваше по-рядко, но в 22-ата минута отново прати топката в мрежата зад Иняки Пеня. Защитата на каталунците не се справи добре с центриране на Фемения, топката стигна до Жерард Морено и той се разписа. Попадението обаче бе отменено заради засада на Сьорлот, който не игра с топката, поради което останаха съмнения относно решението на съдията. Тимът на Чави Ернандес правеше някакви опити да атакува, но те не бяха особено успешни. Един удар на Ямал мина далеч от целта, а Левандовски бе изолиран и рядко играеше с топката.

Атаките на “Жълтата подводница” бяха доста по-опасни. В 41-ата минута отлична контраатака не завърши с удар. Защитата на домакините изчисти топката, но след последвалия тъч кълбото се озова в Сьорлот. Норвежецът отлично намери Жерард Морено в наказателното поле, а капитанът на гостите стреля мигновенно. Прекрасният му удар не остави шансове на Пеня и той реализира десетия си гол в Ла Лига за този сезон.

Част от феновете на каталунците освиркаха тима при излизането му след края на първото полувреме. Чави нямаше от какво да е доволен и направи тройна смяна на почивката. В игра влязоха Педри, Жоао Кансело и Пау Кубарси, а напуснаха напуснаха Ромеу, Ектор Форт и Кристенсен.

Барса започна активно втората част. Центриране на Ямал мина опасно между двама негови съотборници и вратаря. Малко след това атака, минала през Феликс завърши с центриране на Кансело и неточен удар с глава на Ямал. 16-годишният талант на домакините бе повален в наказателното поле няколко минути по-късно след прекрасно подаване на Педри. Играчите на каталунците поискаха дузпа, но съдията прецени, че нарушение няма.

Импулсът в играта на домакините бе прекъснат от грешка на Кансело. След дълго изритване от вратаря на гостите топката стигна до Кансело, който опита да я изчисти, но не я уцели добре и изведе Акомаш сам срещу вратаря. Юношата на Барса преодоля Пеня и с удар в опразнената врата удвои аванса на гостите. Голмайсторът обаче получи контузия в тази ситуация и се наложи да напусне терена.

Тимът на Чави много бързо се върна в мача. В 60-ата минута Гюндоган с прецизен удар намали резултата. Топката се озова при него с известна доза късмет, след като се удари в крака на Левандовски. Попадението вдъхнови каталунците и последва поредица от атаки. Акробатично изчистване на Алберто Морено след центриране на Кансело за малко да доведе до автогол, но бе отсъдено и нарушение.

След това Феран Торес направи огромен пропуск след подаване на Гюндоган. Той бе изведен на великолепна позиция, но не успя да уцели добре топката. В 68-ата минута Барса стигна до изравняване, след като защитата на гостите не се справи добре и Педри се разписа с прецизен удар.

Обратът бе пълен 11 минути след началото му. След центриране на Гюндоган от фал Байи отклони топката и тя се озова в мрежата.

Барса вече играеше много по-уверено. След удар на Ямал топката отиде в ръцете на Йоргенсен. Пред другата врата блестяща намеса на Кубарси попречи на Сьорлот да стреля. Влезлият като резерва Витор Роке бе близо до първия си гол в 82-ата минута, но Йоргесен успя да отрази удара му. Изглеждаше, че каталунците имат някакъв контрол, но защитата им отново бе матирана в 84-ата минута. Резервата Гонсало Гедеш получи топката отдясно и мощен удар препарира Пеня.

Домакините се хвърлиха в търсене на победен гол, но атаките им вече бяха хаотични. Те имаха претенции за дузпа, след като топката се удари в ръката на Комесаня. Съдията отиде да види ситуацията и решението му бе, че това не е нарушение. Последва ситуация пред Йоргенсен и шанс за Араухо да се реваншира. Вместо това обаче последва атака към другата врата и попадение на резервата Хосе Луис Моралес. Секунди по-късно бе даден край на едно невероятно полувреме със седем гола.

БАРСЕЛОНА - ВИЛЯРЕАЛ 3:5

0:1 - Жерард Морено 41'
0:2 - Акомаш 54'
1:2 - Гюндоган 60'
2:2 - Педри 68'
3:2 - Байи 71'
3:3 - Гедеш 84'
3:4 - Сьорлот 90'+9
3:5 - Хосе Луис Морасел 90'+12

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация