Заслужени три точки за Ливърпул от мача с Бърнли

19:47
Заслужени три точки за Ливърпул от мача с Бърнли

Ливърпул победи с 3:1 Бърнли на „Анфийлд“ в двубой, който ще влезе в историята като най-добре посетената среща на мърсисайдци за първенство. Причината за това е, че най-сетне клубът отвори новата трибуна „Анфийлд Роуд“ с почти пълния си капацитет и така на стадиона присъстваха точно 59 896 зрители. Притиснат от кадрови проблеми, увеличени заради върлуващия в отбора грип, тимът на Юрген Клоп не изигра толкова убедителен двубой, особено през първата част, но все пак заслужено спечели, след като и тримата нападатели в този мач се разписаха. Диого Жота (31') откри резултата, но в самия край на първото полувреме Дара О'Шей изравни. Луис Диас (52') отново изведе домакините напред, след което Давид Датро Фофана пропусна две страхотни възможности да изравни за втори път. Дарвин Нунес успокои домакините в 79-ата минута. Така Ливърпул си върна първото място, което бе заето за няколко часа от Манчестър Сити. „Червените“ отново имат две точки преднина, но шампионите са с мач по-малко.

Серията на Ливърпул от 15 мача без загуба в Премиър лийг бе прекъсната през миналия уикенд, когато отборът на Юрген Клоп отстъпи на Арсенал на „Емиратс“. На „Анфийлд“ обаче мърсисайдци нямат поражение вече в 24 поредни срещи за първенството.

Бърнли спечели само две точки в последните си седем мача и продължава да бъде в зоната на изпадащите.

Куивин Келъхър започна на вратата на Ливърпул на мястото на Алисон, който е болен. Джаръл Куанса стартира в центъра на отбраната за сметка на наказания Ибрахима Конате. Джо Гомес също пропусна срещата заради вирус, което означаваше, че Андрю Робъртсън се завръща отляво на защитата. Ватару Ендо, който се прибра след участие в Купата на Азия, влезе в халфова линия. Дарвин Нунес стартира на върха на атаката. Общо промените, които направи Клоп в сравнение с дербито с Арсенал, бяха пет.

Давид Датро Фофана започна за първи път като титуляр за Бърнли. Максим Естеве и Ханес Делкроа също стартираха. 

Гостите започнаха много добре и в първите около 12 минути бяха дори по-опасният отбор на „Анфийлд“. Куивин Келъхър трябваше да се намесва в 11-ата минута и го направи добре, когато Амдуни се справи с Ван Дайк и излезе очи в очи със стража, но той бързо скъси ъгъла и изби. Ливърпул отговори с много опасен изстрел на Александър-Арнолд от границата на наказателното поле, след който топката профуча на сантиметри над напречната греда.

След това домакините се настаниха в половината на Бърнли. В 31-вата минута Жота откри резултата след грешка на Джеймс Трафърд, който не успя да се намеси при центриране на Александър-Арнолд от корнер. За Жота остана лесната задача и португалецът засече с глава от шест метра за 1:0.

Шест минути пол-късно стражът на гостите частично се реваншира за грешката, след като спаси вратата си в момента, в който Нунес изскочи зад отбраната.

В 45-ата минута Бърнли изненадващо изравни резултата, след като отбраната на Ливърпул изпусна Дара О'Шей при центриране от корнер на Браунхил и централният бранител засече много добре с глава. Киувин Келъхър нямаше шанс да стигне до топката - 1:1. 

Изненадващо за началото на второто полувреме Юрген Клоп замени Трент Александър-Арнолд с Харви Елиът, което означаваше, че Къртис Джоунс се връща в ролята на десен бек.

В 52-рата минута гостите загубиха топката пред собственото си наказателно поле след сблъсък между Мак Алистър и Рамзи. След рикошета кълбото стигна до Елиът, който много добре центрира към близката греда, където Луис Диас засече с глава. ВАР прегледа ситуацията за засада, но такава нямаше. Мениджърът на гостите Венсан Компани пък имаше претенции за нарушение на Мак Алистър срещу Рамзи. Заради протестите му белгиецът получи картон.

Около 65-ата минута гостите пропуснаха две страхотни възможности да изравнят, след като Фофана излизаше очи в очи с Келъхър. В първата ситуация стражът на Ливърпул излезе много добре напред, за да избие, след което Одоберт бе неточен при добавката. Във втория случай Фофана стреля по диагонала, но топката премина на сантиметри встрани от далечната греда.

В 71-вата минута и Трафърд предотврати гол във вратата си, спасявайки много опасен удар на Жота. Малко след това и Куанса бе близо до попадение, но ударът му мина встрани.

В 79-ата минута Дарвин Нунес сложи точка на спора, след като много умело засече с глава центриране на Елиът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация