Последна информация за контузията на Собослай

17:14
Последна информация за контузията на Собослай

Контузията на Доминик Собослай не е толкова безобидна и халфът на Ливърпул може да бъде извън игра за по-дълго време, съобщават медиите в родината на Унгареца. Според Sportal.hu, където цитират специалиста д-р Жолт Кнол, полузащитникът може да бъде извън строя между 4 и 6 седмици. Друг местен източник – index.hu, прогнозира малко по-кратък срок за възстановяване на Собослай – 3-4 седмици. Дори и този малко по-лек вариант да се окаже достоверен, това би означавало, че потенциално унгарецът може да пропусне седем или осем мача на Ливърпул. Толкова трябва да изиграе тимът на Юрген Клоп в следващия месец. Надеждата в този случай би била Собослай да бъде готов за дербито на върха в Премиър лийг срещу Манчестър Сити. Този мач е на 10 март.

Ако прогнозата е вярна, то почти сигурно Собослай ще пропусне финала за Купата на лигата срещу Челси, който е на 25 февруари. Възможно е да не бъде на разположение и за първия 1/8-финал в Лига Европа, който трябва да се изиграе на 7 март.

От Ливърпул все още няма официална информация за контузията на Собослай, като единствено Юрген Клоп обяви в деня на мача с Арсенал, че халфът е претърпял рецидив на контузия в бедрото, която лекуваше преди това.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация