Ван Дайк: От ръководството ще се постараят да направят най-доброто за клуба

15:09
Ван Дайк: От ръководството ще се постараят да направят най-доброто за клуба

Капитанът на Ливърпул Вирджил ван Дайк увери, че предишното му интервю, в което заяви, че не знае какво е бъдещето му, е било извадено извън контекст. Бранителят беше категоричен, че остава отдаден на лидера в Премиър лийг и че в състава остават фокусирани въпреки очакваната раздяла с мениджъра Юрген Клоп. Нидерландецът също така не пропусна да засипе с похвали своя съотборник Дарвин Нунес, който прави страхотен сезон за мърсисайдци.

“Думите ми определено бяха извадени от контекст. Разбира се, че съм 100% ясен, че съм отдаден на клуба. Обичам клуба и феновете. Това ицзяло беше извадено от контекст. Не става въпрос за мен, а за нас и нищо не се е променило. Преди пет дни дори не бяхме обсъждали договора ми. Така че това е малко глупаво. Целият ми фокус е върху това да се уверя, че тази година ще бъде специална. Разбира се, изявлението (на Клоп - б.р.) беше голям шок за всички нас, които сме свързани с клуба. Изпитвам точно това, което и феновете са изпитвали в същия момент. Ние обаче сме решени да продължим започнатото и искаме да постигнем нещата, за които си мечтаехме в началото на сезона. В добра позиция сме, така че нека дадем всичко от себе си. Но, както казах в началото, не извъртайте думите ми, напълно съм отдаден на клуба. Обичам го, аз съм капитанът и ще играем за всичко, пък ще видим какво ще стане.

Клоп ни е малко като баща за нас в състава и е бил тази стабилна фигура в продължение на толкова много години. Ще бъде странно да го няма след сезона. Не искам да говоря твърде много за това, защото все още сме в играта и сме фокусирани върху нещата, които искаме да постигнем. Ние сме състав с много играчи, така че всеки ще реагира по различен начин и ще почувства различни неща. След срещата (с Клоп - б.р.) имаше малко шок. Всъщност, след това имахме тренировка и настроението, което усещам сред тима оттогава насам, е добро. Всеки е фокусиран върху това да си свършим работата. Надяваме се, че краят на сезона ни ще е най-добрият, за който мениджърът може да си мечтае. След това ще дойде време за това, което ни предстои. От ръководството ще се постараят да направят най-доброто за клуба зад кулисите.

Според мен Дарвин е твърде труден за опазване за всеки защитник. Тича неуморно, директен е, бърз е, умее да скача, може да прави всичко, което е присъщо за един модерен нападател. Доста е трудно да играеш срещу него. Разбира се, аз съм се изправял срещу него веднъж при гостуване на Бенфика. Той беше много директен и доста, доста бърз. Трудно е за всеки бранител. Той се учи всеки ден и се подобрява. В добра форма е и от това се нуждаем, а на него му е необходимо да бъде уверен и щастлив. Мисля, че точно сега е такъв. Чувства се комфортно в състава, което е много важно.

На феновете ще кажа, че се нуждаем от всеки един от вас, за да може сезонът ни да е успешен. Няма причина за паника. Фокусирани сме върху постигането на успехи и спечелването на трофеи. Отдадени сме на клуба - ние, играчите, както и всички други тук. Това не се променя. Така че нека се наслаждаваме на пътуването, да излезем, да бъдем заедно и да направим така, че за всички нас един обединен Ливърпул да направи възможно най-добрия сезон. След това ще се сбогуваме с треньора по невероятен начин в края на кампанията и ще продължим напред”, коментира Ван Дайк в подкаста Men in Blazers.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация