Ван Дайк: Нека направим остатъка от сезона специален, за да получи Клоп изпращането, което заслужава

17:20
Ван Дайк: Нека направим остатъка от сезона специален, за да получи Клоп изпращането, което заслужава

Капитанът на Ливърпул Вирджил ван Дайк бе първият от играчите на тима, който коментира новината за напускането на Юрген Клоп в края на сезона. Нидерландецът сподели мнението на мениджъра, че решението на треньора не трябва да разконцентрира отбора от целите, които има да преследва до края на сезона.

“Трудно е за възприемане, защото мениджърът означава толкова много за нас, за мен, за клуба, за цялата Висша лига. Но той е взел решението за себе си и семейството си. Винаги щеше да е трудно и определено е така”, сподели Ван Дайк.

“Той ни го съобщи лично, всички бяхме заедно. Както казах, трудно е за възприемане, но нашето мислене е насочено към работата. Имаме доста цели за постигане тази година и защо да не завършим сезона силно и да празнуваме с него?”, допълни нидерландецът.

След като обяви решението си, Клоп допълни, че няма да позволи това да разконцентрира отбора до края на сезона. Мърсисайдци продължават борбата на четири фронта, като са лидери във Висшата лига и се класираха за финала на Купата на лигата.

“Мисля си за това как винаги опитваме да ограничим шума отвън. Разбира се, това е огромна новина в света на футбола. За нас също беше голям ден. Но имаме големи цели и това бе посочено и от мениджъра. За нас и за мен лично. Искам да направя така че останалите момчета мислят по същия начин. Искаме да постигнем толкова много и това мислене беше налице още преди сезона. Може да ни даде допълнителна мотивация, да се радваме още малко повече и да направи последната част от сезона възможно най-хубавата. Нека направим остатъка от сезона специален, за да получи той изпращането, което заслужава”, каза още Ван Дайк.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация