Приказката между Клоп и Ливърпул приключва след края на сезона

12:55
Приказката между Клоп и Ливърпул приключва след края на сезона

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви напълно неочаквано, че ще напусне поста си след края на настоящия сезон. Германецът мотивира решението си с това, че вече няма енергия да продължи да води отбора на мърсисайдци. 56-годишният Клоп имаше договор с „червените“ до лятото на 2026 година, но призна, че още през ноември миналата година е взел решението, което обяви днес. 

Специалистът бе назначен на поста на 8 октомври 2015 година и за осем години и половина на „Анфийлд“ донесе шест значими трофея на клуба.

Асистентите на Клоп Пеп Линдерс и Петер Кравиец също ще освободят позициите си след края на сезона, като първият планира да започне собствена кариера като мениджър.

"Разбирам, че в момента това е шок за много хора, но мога да се опитам да обясня. Обичам абсолютно всичко в този клуб, обичам всичко в града, обичам всичко в нашите привърженици, обичам отбора, обичам персонала. Обичам всичко. Фактът, че въпреки това вземем такова решение, показва, че съм убеден в него. Чувствам, че енергията ми се изчерпва. В момента нямам проблем. Знаех го отдавана и знаех, че трябва да го обявя в даден момент. Знам, че не мога да върша тази работа отново и отново. След всичко, което преживяхме заедно през тези години, ви дължа истината. Тя е такава. 

Добре съм. Здрав съм, доколкото мога да бъда на тази възраст. Казах на клуба още през ноември. Трябва да обясня, че в работата, която върша, повечето неща се случват не на тъчлинията и на тренировките, както си мислят хората отвън, а около това. Това означава, че когато сезонът стартира, вече започвате да панирате следващия такъв. Когато седяхме и обсъждахме потенциалите трансфери за следващия сезон, следващия летен лагер и това къде можем да отидем, си помислих, че вече не съм сигурен, че тогава ще съм тук. Самият аз бях изненадан от това. Очевидно вече бях започнал да мисля за него.

Разбира се, не започна тогава. Миналият сезон бе доста труден и имаше моменти, в които в други клубове вероятно решението щеше да бъде нещо от сорта на: “Благодаря ви много за всичко, но вероятно трябва да се разделим“. Това очевидно не се случи тук. За мен беше суперважно да мога да върна този отбор обратно в релсите. Мислех само за това. Когато разбрах, че вече се е случило, и то доста рано, защото това е много добър отбор с огромен потенциал и ниска възраст, тогава можех да започна да мисля за себе си. Това бе резултатът. Не е точно това, което искам, а това, което смятам, че е най-правилно.

Ние сме Ливърпул, преминахме през много по-трудни неща заедно. И вие преминахте през по-трудни неща преди мен. Нека го направим отново. Това би било страхотно. Нека изстискаме максимума от този сезон и да имаме още нещо, за което да се усмихваме, когато се обърнем назад", заяви Клоп в специално обръщение, публикувано на сайта на Ливърпул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация