Още една ключова позиция в Ливърпул ще бъде овакантена след края на сезона

21:05
Още една ключова позиция в Ливърпул ще бъде овакантена след края на сезона

Спортният директор на Ливърпул Йорг Шматке напусна поста си, обявиха от „Анфийлд“ малко след разтърсващата новина, че Юрген Клоп е решил също да си тръгне след края на настоящия сезон. Бившият вратар на Фортуна (Дюселдорф) бе назначен през юни миналата година, като още тогава се знаеше, че договорът му е краткосрочен. Шматке, който преди изпълняваше подобна роля във Волфсбург, Кьолн, Хановер и Алемания Аахен, имаше огромна роля за селекцията през лятото, а след като приключи зимния трансферен прозорец, което ще се случи след няколко дни, той ще напусне клуба.

Ливърпул е много специален клуб, така че да имам възможността да работя тук бе огромна чест за мен, въпреки че знаех от самото начало, че ще бъде само за кратък период. Бих искал да благодаря на всички – собствениците, мениджъра, персонала, играчите и феновете – за подкрепата, която ми беше оказана. Отправям най-добрите си пожелания за остатъка от този сезон“, заяви Шматке пред сайта на Ливърпул.

Всичко това означава, че в следващите месеци собствениците на клуба трябва да положат сериозни усилия, за да намерят нови лица за две от най-важните позиции в един клуб – мениджър и спортен директор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация