Ван Дайк: Поемем пълната отговорност за гола за 2:1

17:01
Ван Дайк: Поемем пълната отговорност за гола за 2:1

Капитанът на Ливърпул Вирджил Ван Дайк по отговорността за загубата на своя отбор от Арсенал в дербито на върха в Премиър лийг. Нидерландецът и Алисон Бекер направиха огромна грешка при резултат 1:1 и подариха втория гол на „топчиите“ в момент, в който мърсисайдци изглеждаше, че взимат инициативата в тази среща.

„Поемем пълната отговорност за гола за 2:1, който се оказа повратната точка в мача. Трябваше да се справя по-добре и да взема друго решение в тази ситуация. Това бе болезнено и за мен, и за целия отбор. След почивката бяхме много по-добри и имахме възможности. Доминирахме. Този момент обаче преобърна нещата и това беше моя отговорност. Трябваше просто да изчистя топката. Когато вземеш грешното решение за част от секундата, се случват такива неща във футбола. Това не ми се е случвало много пъти в кариерата ми. Трудно е, но ще се възстановя и ще си взема поука. Ще поема своята отговорност“, заяви разочарованият Ван Дайк.

Юрген Клоп обаче защити нидерландеца и Алисон, който имаше не по-малка вина за това попадение.

„Двамата ни основни играчи не се разбраха в тази ситуация. И те са човешки същества. Това само показва колко специални са нещата, които обикновено правят. Сто процента можехме да се защитаваме по-добре и при първия гол, но това е положението“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация