Арестуваха Антъни Иванов с дрога

11:33
Арестуваха Антъни Иванов с дрога

Едни от най-добрите български плувци в последните години Антъни Иванов е бил арестуван в Благоевград. Плувецът е задържан за 24 часа, гръмна тази сутрин "Струма".

Освен за Иванов белезниците са щракнали и за неговия добър приятел Борис Панайотов. Той е спортист и курсант в академията на МВР. В него полицаите открили стъклена лула с канабис. У Антъни Иванов пък е намерен пластмасов гриндер със следи от същото наркотично вещество. Направен е бил полеви тест, който е реагирала положително на канабис с общо тегло около 0,4 грама.

Арестът е извършен вчера след обяд при извършена полицейска проверка в благоевградския квартал „Еленово“.

Антъни Иванов е едно от най-големите имена в българския спорт. На световното първенство по плуване през 2017 година в Будапеща той се класира на 8-о място във финала на 200 метра бътерфлай и подобри националния рекорд с време 1:55.55 минути в сериите. Антъни има и 6-о място във финала на коронната си дисциплина на световното първенство в малък басейн в Абу Даби през 2021 година.

В последните месеци обаче Антъни Иванов влезе в остър конфликт с ръководството на Българската федерация по плуване. Той критикува също така свои конкуренти и техните треньори. Заради медийните си изяви Иванов беше лишен от състезателни права за период от три години. Той обжалва санкцията, но преди седмица жалбата му беше отхвърлена от Общото събрание на БФПС. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация