ЦСКА София показа друго лице и се поздрави с победа срещу чехи (видео)

19:14
ЦСКА София показа друго лице и се поздрави с победа срещу чехи (видео)

ЦСКА София изигра най-силния си мач и спечели последната контрола от подготвителния лагер в Турция. "Червените" се наложиха над Бохемианс (Прага) с 2:1, а попаденията реализираха Дюкенс Назон и Матиас Фаетон, съответно в 9-ата и 52-рата минута. За чешкия тим точен бе Матиаш Козак (82').

Отборът на Нестор Ел Маестро можеше да стигне и до по-изразителен успех, но Назон и Линдсет направиха сериозни пропуски пред противниковата врата. Все пак днес столичани показаха друго лице, което феновете искат да виждат от своите любимци.

Това беше четвъртата и последна проверка на ЦСКА - София на турска земя. "Червените" изиграха четири двубоя, в които записаха две победи и две загуби. До подновяването на първенството отборът ще срещне Септември (София) на 10 февруари (събота).

В третата минута играч на Бохемианс беше изведен на добра позиция, но Браян Кордоба успя да го настигне и предотврати сериозна опасност пред Димитър Евтимов.

Малко след това, след ъглов удар, топката се озова в мрежата на "червените", но попадението беше отменено заради нарушение срещу българския вратар.

В 9-ата минута Хайнц отправи коварен изстрел от дъгата на наказателното поле, който обаче беше отразен от противниковия страж. Само няколко секунди по-късно Фаетон пусна извеждащо подаване към Назон, който преодоля Райхъл и реализира в опразнената врата.

В 13-ата минута Назон открадна кълбото от бранител на Бохемианс, напредна към пеналтерията, но този път беше спрян от вратаря на чехите.

В средата на първото полувреме Емануел Шакич беше заменен принудително, а на негово място в игра се появи Улаус Скаршем.

В 37-мата минута като по чудо ЦСКА - София не удвои преднината си. Турицов получи страхотен пас от Матай по десния фланг и центрира към наказателното поле, където Назон беше оставен непокрит в близост до вратата, но ударът на нападателя беше неточен.

В началото на второто полувреме топката за втори път се озова в мрежата на Димитър Евтимов, но отново попадението беше отменено, този път заради фал срещу Марселино Кареасо.

В 52-рата минута Матай изведе Фаетон с отлично подаване, който пък проби в наказателното поле и с левия крак покачи на 2:0.

Само минута по-късно пред Назон се откри страхотна възможност да оформи класическия резултат, но техничният му изстрел, с който прехвърли вратаря на Бохемианс, премина на сантиметри от дясната греда. Последваха пропуски на Линдсет и Хайнц.

В 68-мата минута Тибо Вион сбърка при изнасянето на топката, но Густаво Бусато поправи грешката му и се отчете с блестящо спасяване.

Четвърт час преди края на редовното време Бохемианс можеше да върне едно попадение, но кълбото рикошира в крака на играч в червено и излезе в корнер.

В 82-рата минута Козак намали изоставането на Бохемианс, след като беше оставен непокрит около точката за изпълнение на дузпа и хладнокръвно преодоля Бусато.

Четири по-късно Скаршем отправи хубав удар, но противниковият страж се намеси подобаващо. В самия край на срещата Данило Асприля се озова очи с очи с вратаря на чехите, но си поведе лошо топката и не успя да завърши 100-процентова ситуация.

ЦСКА - СОФИЯ 2:1 БОХЕМИАНС

1:0 Дюкенс Назон (9)
2:0 Матиас Фаетон (52)
2:1 Матиаш Козак (82)

Стартови състави:

ЦСКА - СОФИЯ: 25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матай, 13. Браян Кордоба, 15. Тибо Вион, 26. Марселино Кареасо, 14. Тобиас Хайнц, 17. Емануел Шакич, 10. Джонатан Линдсет, 11. Матиас Фаетон, 9. Дюкенс Назон

БОХЕМИАНС: 12. Райхъл, 6. Беран, 7. Хибш, 10. Матушек, 14. Кадлец, 17. Хала, 19. Коварик, 22. Вондра, 28. Хулка, 33. Прекоп, 34. Крапка

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация