Ирански Трактор премина през ЦСКА в Турция

16:39
Ирански Трактор премина през ЦСКА в Турция

ЦСКА София загуби и втората си контролна среща в Турция. След като преди няколко дни "червените" отстъпиха на Корона (Киелце), днес отборът на Нестор Ел Маестро допусна поражение от иранския Трактор с 0:1.

Столичани отново се представиха под очакванията на своите фенове. Около 30 привърженици подкрепиха своите любимци в Белек, които обаче не успяха да ги зарадват с победа. Сафаа Хади отбеляза единственото попадение в 52-рата минута, а във втори пореден мач Амос Юга беше изгонен с червен картон.

Наставникът на ЦСКА не можеше да разчита на Тобиас Хайнц, който е с лека травма, както и на Фернандо Каранга, който все още не се е присъединил към лагера на тима. Следващата проверка на "червените" е срещу Тренчин на 30 януари (вторник).

Още в първата минута иранският тим организира добра атака по левия фланг, откъдето последва центриране към наказателното поле, но Тибо Вион изби топката пред погледа на футболист в черно.

В осмата минута Матиас Фаетон отправи първия точен удар за ЦСКА, който обаче попадна право в обсега на противниковия страж. Малко след това и Линдсет стреля от далечно разстояние, но неговият опит също се оказа неуспешен.

Малко преди да измине четвърт час игра от началото на мача столичани организираха добра контраатака, на върха на която се озова Майкъл Естрада, но нападателят се засуети и изстрелът му беше блокиран от защитник на Трактор.

В 18-ата минута Тибо Вион центрира от пряк свободен удар, а Християн Петров засече кълбото от движение, но вратарят на иранците реагира добре и се намеси подобаващо.

В средата на първото полувреме Матиас Фаетон получи подаване от Джонатан Линдсет, навлезе в наказателното поле и стреля по диагонала, но Пурхамиди отрази удара.

В 26-ата минута Амос Юга допусна кошмарна грешка при изнасянето на топката, а Трактор като по чудо не откри резултата. Саяд се озова очи в очи с Димитър Евтимов, но изстрелът му не намери очертанията на вратата.

Точно преди почивката Улаус Скаршем беше близо до това да открие резултата. Норвежкият полузащитник получи топката отляво, добре залъга играч на Трактор и стреля в близкия ъгъл, но кълбото се оплете във външната част на мрежата.

В 52-рата минута Трактор поведе. Амос Юга отново подари топката на съперника, а Сафаа Хади стреля от дистанция. Топката рикошира в крака на Християн Петров и заблуди Густаво Бусато, който беше тръгнал да покрива другия ъгъл - 0:1.

Последва натиск от страна на ЦСКА, но футболистите на Нестор Ел Маестро така и не успяваха да затруднят стража на Трактор.

Четвърт час преди края на редовното време Амос Юга извърши грубо нарушение, заради което беше санкциониран с жълт картон. Той беше втори за него днес и Юга беше изгонен във втори пореден мач. "Червените" останаха с 11 души на терена, след като в игра се появи Марк-Емилио Папазов.

В оставащото време нови голове не паднаха и ЦСКА София записа втора поредна загуба на турска земя.

ЦСКА СОФИЯ 0:1 ТРАКТОР

0:1 Хади 52'

Стартови състави:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 6. Християн Петров, 13. Браян Кордоба, 15. Тибо Вион, 21. Амос Юга, 26. Марселино Кареасо, 7. Улаус Скаршем, 10. Джонатан Линдсет, 11. Матиас Фаетон, 29. Майкъл Естрада;

Резерви: 1. Густаво Бусато, 12. Марин Орлинов, 2. Юрген Матей, 4. Мено Кох, 3. Сейни Санянг, 22. Енес Махмутович, 8. Станислав Шопов, 27. Лазар Туфегджич, 17. Емануел Шакич, 23. Илиан Антонов, 16. Георги Чорбаджийски, 24. Марк-Емилио Папазов, 30. Данило Асприля;

Трактор: 1. Пурхамиди, 88. Сиамак, 33. Ареф, 4. Агджанпур, 17. Саеид, 10. Рикардо, 6. Сейед, 7. Густаво, 27. Саяд, 9. Амирхосеин, 30. Ромел;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация