Григор научи жребия си за надпреварата в Марсилия

17:04
Григор научи жребия си за надпреварата в Марсилия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разбра жребия си на ATP 250 турнира в Марсилия, който ще се проведе през следващата седмица. Гришо е поставен под №2 в надпреварата, като ще почива в първия кръг. Във втория рунд го очаква двубой срещу американеца Себастиан Корда или квалификант.

След това е възможен сблъсък срещу осмия поставен Иржи Лехечка от Чехия на четвъртфиналите, а на полуфинал Димитров може да се изправи срещу Карен Хачанов или Феликс Оже-Алиасим. Водач на схемата е Хуберт Хуркач, като в горната половина са още Уго Умбер, Алехандро Давидович-Фокина и Лоренцо Музети.

Ако Корда премине първото си предизвикателство, то той ще се изправи срещу Димитров във втория кръг. Това би бил втория мач помежду им в ATP тура, като досега балансът е 1-0 в полза на американеца след успеха му с 4:6, 6:1, 6:2 на турнира във Вашингтон през 2022-ра.

Григор направи силен старт на годината и вече има една титла на сметката си, след като спечели турнира в Бризбън в началото на януари. След това българинът достигна до третия кръг на Australian Open, където обаче бе спрян от португалеца Нуно Боржеш.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация