Пореден скандал в Ла Лига, Белингам нарекъл Грийнууд "изнасилвач"

19:37
Пореден скандал в Ла Лига, Белингам нарекъл Грийнууд "изнасилвач"

Ръководството не Хетафе е поискало съдията на вчерашния мач с Реал Мадрид да включи в доклада си „инцидент“, който получи гласност след видеоклипове, разпространени в социалните мрежи. На тях изглежда, че звездата на „белите“ Джуд Белингам произнася по адрес на Мейсън Грийнууд думата „изнасилвач“ (б.ред. на английски „rapist“).

Талантът на Манчестър Юнайтед бе преотстъпен на Хетафе през лятото, след като клубът реши, че крилото няма да играе повече за „червените дяволи“. Преди това Гринууд не беше играл за английския отбор от януари 2022 година. Тогава той бе арестуван, а впоследствие му бяха повдигнати и обвинения в опит за изнасилване, упражняване на контролиращо и принудително поведение и нападение над неговата приятелка. През февруари миналата година обаче обвиненията срещу него бяха свалени след отказ на ключов свидетел по делото – самата му приятелка Хариет Робсън.

Ако инцидентът с използваната от Белингам реплика бъде включен в доклада, тогава английския халф може да получи дисциплинарно наказание. Въпреки това трудно ще бъде доказано какво точно е казал играчът на Реал Мадрид, при положение че няма аудиозапис, а само може да се предполага какво артикулира Белингам.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация