Зверев надигра Алкарас и ще спори с Медведев за място на финала на Аустрелиън Оупън

16:44
Зверев надигра Алкарас и ще спори с Медведев за място на финала на Аустрелиън Оупън

Александър Зверев се класира за полуфиналите на Australian Open след страхотна победа с 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:4 над Карлос Алкарас и отново мечтае за титла от “Големия шлем”.

Германецът беше изключително убедителен и почти безпогрешен в първите два сета, а в третия сервираше и за победата, но точно тогава допусна пробив. Стигна се до тайбрек, в който Алкарас сякаш се възроди и “заплаши” да започне шеметен обрат. В деветия гейм на третия сет обаче испанецът се пропука и Зверев след това не допусна отново да се стигне до непланирана драма. 

Двубоят завърши почти час и половина след полунощ местно време, а следващият му съперник също стана “специалист” в маратонските победи в Мелбърн - Даниил Медведев. Руснакът по-рано днес срази в пет сета Хуберт Хуркач, а сега зрителите ще могат да очакват с интерес непредсказуемата битка на полуфиналите.

Зверев направи 28 уинъра и 25 непредизвикани грешки срещу Алкарас, чието съотношение пък беше 39/45. Германецът реализира седем пробива от десет възможности, а противникът му едва два от пет. Така Зверев вече има пет победи в осем мача срещу Алкарас, включително втора поредна, след като го надигра и в групите на Финалите на АТР.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация