Григор: Съжалявам, че разочаровах зрителите, но единият трябваше да загуби

16:40
Григор: Съжалявам, че разочаровах зрителите, но единият трябваше да загуби

Григор Димитров записа седма поредна победа от началото на сезона. Най-добрият български тенисист се класира за третия кръг на Australian Open след успех с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 срещу представителя на домакините Танаси Кокинакис. По време на срещата той трябваше да се справя и с публиката, която бурно подкрепяше съперника му.

“Видях, че той имаше затруднения с бедрото. Повиши агресията, а аз станах малко пасивен. Условията определено не бяха в моя полза. Съжалявам, че разочаровах зрителите, но единият трябваше да загуби. Трябваше да съм търпелив, защото изпуснах много шансове за пробив”, сподели Григор след победата си.

Той коментира и отличната си форма, която показа и в края на миналия сезон: “Постоянството е ключът към успехите, а с екипа ми от години се движим в една посока и искаме да се върнем на върха. Трябва да наблягам много на физическата подготовка и лека-полека стигнахме дотук”.

“Никога не съм се чувствал по-добре на корта, намирам се на етап от живота ми, в който съм много щастлив от себе си, независимо дали печеля или не. Тенисът ми е дал много и съм много благодарен дори просто да ходя да тренирам. Наслаждавам се и на тренировките, знам, че има само един победител и не може винаги да си ти, но е важно да обичаш това, което правиш”, каза още Гришо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация