Алкарас помете сърбин на осминафиналите в Мелбърн

13:20
Алкарас помете сърбин на осминафиналите в Мелбърн

Карлос Алкарас, който е номер 2 в световния тенис, не се затрудни срещу сърбина Миомир Кецманович и продължи към четвъртфиналите с 6:4, 6:4, 6:0. Мачът продължи малко по-малко от час и 50 минути.

Испанецът успя да направи по един пробив в един пробив в първия и втория сет, които му бяха достатъчни за успеха с по 6:4. В третия Алкарас бе безкомпромисен, като не остави шанс на сърбина - 6:0. Карлос Алкарас бе по-добър във всички компоненти на играта и направи 43 печеливши удара срещу само 14 на Кецманович.

"С всеки мач се чувствам все по-добре на "Род Лейвър Арина", надявам се да остана тук до края. Имам много добро чувство на корта, радвам се на подкрепата на хората. Аз съм в Австралия вече две седмици. Харесва ми тук, вече имам любими места. Опитвам се да правя различни неща, но винаги хапвам суши вечерта преди мачовете, защото го обожавам", каза Алкарас след успеха си.

"Аз съм страхотен фен на тениса. Винаги когато мога, гледам по телевизията, независимо дали играят мъже или жени. Не пропускам мач на Даниил (б. а. - Медведев), Новак (б. а. - Джокович), на Синер, защото знам, че те са най-добрите и във всяка среща дават най-доброто, на което са способни", каза още амбициозният испанец, който пропусна Откритото първенство на Австралия миналата година заради контузия на крака.

На четвъртфиналите Алкарас ще играе срещу германеца Александър Зверев, който се наложи над британеца Камерън Нори със 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (10:3). Зверев трябваше да положи много повече усилия, като двубият продължи почти 4 часа и 10 минути. Двамата си разменяха предимствата в първите четири сета, като логично се стигна до 2:2 и решителна част. В нея Зверев проби още в началото, но Нори върна веднага пробива и след това двамата внимателно стигнаха до решителен дълъг тайбрек. В него Зверев бе много по-съсредоточен, като успя да направи цели 7 минипробива и се наложи над съперника си с 10:3.

Мачът между двамата бе прекъснат за няколко минути заради това, че на трибуните беше издигнат транспарант с политически искания и призив за освобождаването на Палестина.

Зверев бе по-добър при сервирането, като направи 15 аса срещу 10 на британеца и записа повече точки на първи и втори сервис.

Алкарас и Зверев до момента имат седем мача помежду си, като германецът води с 4:3 победи. Те са се срещали два пъти на турнири от Големия шлем. През 2022 Зверев се наложи над испанеца на "Ролан Гарос" с 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7), я миналата година Алкарас взе реванш на Откритото първенство на САЩ с чист успех - 6:3, 6:2, 6:4.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация