Джокович отпусна само три гейма на Манарино и си осигури място на четвъртфиналите

07:06
Джокович отпусна само три гейма на Манарино и си осигури място на четвъртфиналите

Рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем Новак Джокович си осигури място на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. 10-кратният шампион в Мелбърн победи безпроблемно ветерана Адриан Манарино с 6:0, 6:0, 6:3. Сърбинът изигра най-силния си мач от началото на турнира и прекара на корта само час и 46 минути.

След като спечели три петсетови битки в предишните кръгове, Манарино нямаше сили да затрудни Джокович. Водачът в световната ранглиста записа пета победа срещу французина и вече чака следващия си съперник, който ще бъде определен в срещата между Стефанос Циципас и Тейлър Фриц.

Джокович започна леко разсеяно и трябваше да спасява две точки за пробив в първия гейм, но не допусна ранно изоставане. Веднага след това сърбинът взе подаването на Манарино и до края на сета не срещна никакви затруднения. След края на мача Ноле обясни, че е много доволен от начина, по който е сервирал, а играта му от дъното на корта също беше на обичайната висота и Манарино се оказа неспособен да отговори на предизвикателството.

Вторият сет се разви по сходен начин. Джокович проби за 2:0, след което Манарино имаше възможност да направи рибрейк, но я пропусна. Последва още един пробив в полза на сърбина. Публиката искаше да гледа по-оспорван мач и окуражаваше Манарино. Французинът обаче беше напълно безпомощен в тези минути и в заключителните три гейма от втората част спечели само две точки. 

След 13 поредни загубени гейма Манарино успя да открие сметката си в началото на третия сет, когато удържа подаването си за 1:1. При следващото си заставане на линията за сервис французинът отново беше пробит и с това Джокович окончателно реши нещата в своя полза. Сръбската звезда ще играе на четвъртфинал в турнирите от Големия шлем за 58-и път в кариерата си.

"Срещу Адриан никога не е лесно. Той е нестандартен тенисист, използва умело ъглите и има много стабилен бекхенд. Мачовете срещу него са като игра на котка и мишка. Опитаха се да го накарам да тича колкото се може повече, а освен това сервирах отлично. Като цяло съм много доволен от представянето си", сподели Джокович след победата.

Сърбинът остави в статистиката цели 17 аса, но допусна и 5 двойни грешки. Той спечели 70% от разиграните точки на първи сервис и реализира 7 от 11-те си възможности за пробив. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация