Рони О'Съливан добави още един трофей към богатата си колекция

16:35
Рони О'Съливан добави още един трофей към богатата си колекция

Рони О’Съливан направи пореден обрат на голям финал и спечели трета поредна титла, триумфирайки с 10:7 срещу Джъд Тръмп в Световната Гран при. Гения от Чигуел изоставаше с 0:4, 2:5 и 3:6, но спечели седем от следващите осем разиграни фрейма, за да увеличи победната си серия на невероятните 14 официални мача.

На финала на “Мастърс” срещу Али Картър той изоставаше с 3:5 след първата сесия и с 3:6 впоследствие, но обърна до 10:7. На финала на Шампионата на Обединеното кралство той позволи на Динг Дзюнхуей да изравни от 3:0 до 4:4 и 5:5, а след това се стигна и до 7:7, преди Ракетата да затвори мача също с 10:7.

Освен трите поредни титли, Рони е шампион от Шанхай Мастърс през септември, като вече има 41 ранкинг титли, а спечелените пари от наградни фондове са 900 000 паунда.

Финалът не предложи кой знае какви точкови серии, за разлика от предишните двубои на двамата майстори на щеката, като най-високият брейк беше 74. Самият О’Съливан спечели пък само един фрейм с една визита, но въпреки това осъществи нов забележителен обрат.

Тръмп не можа да стигне до 27-ма ранкинг титла и ще се утешава с. 40 хиляди паунда, а за шампиона се полагат 100 000. Любопитното е, че Рони печели трети пореден финал срещу Тръмп, а преди това беше загубил седем от първите им десет.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация