Рони О'Съливън триумфира на ЮК Чемпиъншип

11:09
Рони О'Съливън триумфира на ЮК Чемпиъншип

Рони О'Съливан победи Динг Джунхей с 10:7 и спечели за 8-и път ЮК Чемпиъншип. Това е и 22-а титла от "Тройната корона" за състезателя, който има 7 триумфа на Мастърса и 7 на Световното първенство. Това е и 40-та ранкинг титла за легендата на снукъра.

"Ракетата" поведе с 3:0 в началото и стартира по възможно най-добрия начин. Джунхей върна един фрейм преди паузата, а след нея той беше по-добрият и двамата приключиха първата сесия при резултат 4:4.

Втората част от мача започна с бърз фрейм за О'Съливан, който направи брейк от 84 точки. Китаецът успя да изравни, след което британецът отново поведе.

Нататък двамата продължиха да не си позволяват един на друг да се откъснат в резултата и доведоха нещата до равенство 7:7. Тогава О'Съливан пречупи своя съперник и в 15-ия фрейм направи първия си сенчъри брейк, след което последва още една стабилна серия, която от своя страна бе последвана от брейк от 133 точки в 17-ия фрейм.

Триумфът идва 30 години след като О'Съливан за пръв път спечели титлата на ЮК Чемпиъншип. През 1993 г. побеждава Стивън Хендри с 10:6 като едва 17-годишен - рекорд за най-млад победител.

Сега, Ракетата държи и рекорда за най-възрастен шампион в надпреварата. Той подобрява постижението на Дъг Маунтджой, който печели ЮК Чемпиъншип на 46 години през 1988 г. О'Съливан триумфира два дни преди да навърши 48 години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация