Първокачествен сблъсък между Бъфало и Канзас Сити определи единия от финалистите в АФК

16:18
Първокачествен сблъсък между Бъфало и Канзас Сити определи единия от финалистите в АФК

Само четири отбора останаха в играта за Супербоул и трофея "Винс Ломбарди", след като уикендът предложи страхотни драми в Дивизионните плейофи на НФЛ.

Видяхте ги в пълния им блясък в каналите на MAX Sport, а до финалния мач в Лас Вегас на 11 февруари остават само два двубоя.

Хронологично, първи до Финалите в конференциите достигна Балтимор Рейвънс, който в събота вечер надигра с 34:10 гостуващия му Хюстън Тексанс. Този мач видяхте по MAX Sport 2 HD.

Резултатът бе 10:10 след първото полувреме, но фаворитът и поставен под №1 в АФК бе неудържим през второто с 24 точки без отговор. Куотърбекът Ламар Джаксън подаде за два тъчдауна и сам реализира два, влизайки с топката в ендзоната, с което отново напомни, че е солиден кандидат за МВП на сезона.

Във финала на конференцията Балтимор ще приеме Канзас Сити, който рано в понеделник сутринта драматично победи като гост Бъфало Билс с 27:24. И този мач видяхте по MAX Sport 2 HD.

За втора поредна година Патрик Махоумс и компания минават през този съперник на Дивизионните плейофи, и пак по най-емоционален възможен начин.

През миналия сезон Канзас Сити спечели с 42:36 у дома след овъртайм, като изравни с фийлд гол в последната секунда на редовното време. Сега Тайлър Бас от Бъфало имаше фийлд гол от 44 ярда минута и 44 секунди преди края, с който да изравни резултата. Не успя - прати топката встрани, а с това мачът отиде в ръцете на шампионите. Те отново оцеляха и продължават защитата на титлата с тежко гостуване в Балтимор.

В НФК иде сблъсък на Сан Франциско 49 и Детройт, след като двата отбора взеха домакински победи в дивизионните плейофи, но отново след голяма битка и драма.

Соченият за фаворит за трофея "Ломбарди" тим на Сан Фран бе пред отпадане срещи Грийн Бей в неделя сутринта наше време, а победата на 49-ките с 24:21 видяхте по MAX Sport 3 HD.

Крисчън Макафри нахлу с топката в ендзоната само 67 секунди преди края за втория си тъчдаун в мача, с което обърна резултата и донесе успеха. Грийн Бей - най-младият тим в историята, класирал се за плейофи, не бе далеч от втора сериозна изненада, след като елиминира Далас на неговия стадион в уайлд кард уикенда.

Детройт Лайънс ще гостува в Сан Франциско, след като елиминира у дома Тампа Бей Бъканийрс с 31:23 в още един мач, който до последно криеше интрига. Но интерсепшън на Дерик Барнс при последната атака на гостите предотврати голямата драма. Куотърбекът Джаред Гоф игра страхотно - 2 паса за тъчдаун и общо 287 посасени ярда в мача. Отсреща Бейкър Мейфийлд даде всичко от себе си за Тампа Бей - 349 ярда и три тъчдаун паса, но и два пресечени.

Финали в конференциите:

АФК, неделя 28 януари, 22 часа

Балтимор Рейвънс - Канзас Сити Чийфс, MAX Sport 2 HD

НФК, понеделник, 29 януари, 01:30 часа

Сан Франциско 49 - Детройт Лайънс, MAX Sport 2 HD.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация