Грандиозен скандал разтресе НФЛ

12:06
Грандиозен скандал разтресе НФЛ

Канзас Сити Чийфс загуби у дома от Бъфало Билс със 17:20, а вие видяхте мача от 14-ата неделя на Националната футболна лига по Макс Спорт 2.

Шампионите загубиха за трети път през сезона на своя стадион "Ероухед", но в края драмата бе пълна, а куотърбекът Патрик Махоумс изригна срещу реферите и хвърли ядно на земята шлема си. Той едва бе удържан да не нападне и физически съдиите, но нищо не спря ругатните, които избълва.

Малко повече от минута преди края Канзас Сити имаше топката, а Махоумс я хвърли към Травис Келси, който я хвана в зона, достатъчно удобна за Чийфс със спечелени ярдове.

Но вместо да се задоволи с това, тайдендът сензационно хвърли към съиграч - Кадариъс Тони, който бе напълно непокрит и избяга 49 ярда за тъчдаун. Отиграването бе нетрадиционно, страшно рисково и феноменално добре изпълнено от тримата - Махоумс към Келси и Келси към Тони.

Но се оказа, че самият Тони е бил в нередовна позиция при старта на атаката - с около сантиметър-два, може би, но е доста спорно.

Така тъчдаунът не бе зачетен, а Махоумс и треньорът Анди Рийд изригнаха срещу съдиите.

"Те разбиха нещо велико, още не мога да се примиря с това" - ядосваше се Патрик и след мача.

В ранния мач по Макс Спорт 2 се получи и една от сериозните изненади на неделята. Чикаго победи у дома Детройт с 28:13, за за запише успех №5 за сезона при 8 поражения. Лайънс остават 9-4.

С актив 10-3 вече са три отбора.

Сан Франциско го достигна след домакинска победа над Сиатъл с 28:16. Далас би Филаделфия в нощното дерби с 33:13 на своя стадион, като и двата тима също са 10-3. А в добавка - всички те са в Конференцията НФК и ще решават помежду си в оставащите мачове кой ще е поставен като №1 от тази страна на решетката за плейофите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация