Канзас Сити Чийфс победи Маями при арктически студ на "Ероухед"

12:53
Канзас Сити Чийфс победи Маями при арктически студ на "Ероухед"

Канзас Сити Чийфс продължава защитата на титлата в Националната футболна лига, след като премина през Маями в Уайлд кард уикенда на старта на плейофите. Шампионите победиха с 26:7 на своя "Ероухед", който бе като картина от "Ледена епоха". Температурите стигнаха до минус 20 градуса в края на срещата.

Раший Райс хвана два паса на Патрик Махоумс за тъчдауни, а Харисън Бъткер свърши останалото с 4/4 точно изпълнени фийлдгола. Тайрик Хил направи тъчдаун за Маями при завръщането си на стадиона, на който игра до преди 2 сезона.

Канзас Сити отива да гостува в следващия кръг - или на Бъфало, ако този тим победи у дома Питсбърг, или на Хюстън, ако Стийлърс спечелят визитата си на Билс. Мачът Бъфало - Питсбърг, който ще разпредели двойките в Дивизионните плейофи на АФК идния уикенд обаче е отложен за понеделник в 23:30 ч, след като трябваше да се играе в неделя от 20 ч и да се предава по MAX Sport 2 HD. Причината - снежни бури и тежка обстановка.

Хюстън продължава напред и затвърди впечатлението, че прави великолепен сезон след серия слаби такива. Тексанс спечелиха убедително у дома срещу Кливлънд с 45:14.

Техният куотърбек-новобранец Си Джей Страуд е една от сензациите на сезона - той направи голям мач и снощи. 274 подадени ярда, 3 тъчдаун паса, нито един пресечен и нито веднъж не бе свален в сак.

Далеч по-опитният Джо Флако, който се върна в играта от отказването си в средата на сезона, за да помогне на Браунс, хвърли два поредни интерсепшъна в третата четвърт, които завършиха с директен тъчдаун за съперника и с тези 14 точки реално мачът бе решен. Флако имаше голяма заслуга Кливлънд да е в плейофите, но това не бе неговият ден.

Програмата за остатъка от Уайлд кард уикенда:

Неделя, 23:20 часа по MAX Sport 2 HD

Далас Каубойс - Грийн Бей Пакърс (НФК)

Понеделник, 03:00 часа по MAX Sport 2 HD

Детройт Лайънс - Лос Анджелис Рамс (НФК)

Понеделник, 23:30 ч

Бъфало Билс - Питсбърг Стийлърс (АФК)

Вторник, 03:00 часа по MAX Sport 2 HD

Тампа Бей Бъканиърс - Филаделфия Ийгълс (НФК).

Сан Франциско (НФК) и Балтимор (АФК) се включват от дивизионния кръг идния уикенд и имат домакинско предимство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация