Ето в колко започва мачът от третия кръг между Григор и Боржеш

14:40
Ето в колко започва мачът от третия кръг между Григор и Боржеш

Григор Димитров ще излезе на корта за мача си от третия кръг на Откритото първенство на Австралия срещу Нуно Боржеш в събота сутринта.

Срещата между българина и португалеца ще се проведе на "Киа Арина" и е четвърта по програма. Преди нея има два мача от програмата при жените на сингъл и един мач на смесени двойки. 

Най-ранният час, в който може да започне мачът, е 6:30 българско време, но почти сигурно той няма да стартира преди 8:00 часа.

До момента Димитров и Боржеш не са играли помежду си.

“Киа Арина” е най-новото съоръжение в “Мелбърн Парк” и четвъртият по големина корт в комплекса. Той е със свободен достъп.

Григор Димитров достигна до третия кръг на Australian Open след победи над коравия коравия Мартон Фучович с 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2 и над местния любимец Танаси Кокинакисс 6:3, 6:2, 4:6, 6:4.

Нуно Боржеш от своя страна отстрани във втория кръг Алехандро Давидович Фокина със 7:6(7), 6:3, 6:3. В момента португалецът е 69-и в световната ранглиста, а личният му рекорд е №63 от 10 април 2023 година. Той няма спечелена титла в АТР тура, но през миналия сезон триумфира с титлите на “Чаланджър”-ите в Монтерей, Финикс и Мая.

Боржеш има проблем със слуха, като недочува с лявото ухо. Интересно за него е също така, че притежава диплома за кинезитерапевт. Негов идол е Роджър Федерер, с когото Григор Димитров често бе сравняван в началото на кариера му. Извън корта обича да пътува и да разглежда забележителности. Музикалните му пристрастия са свързани с британска алтърнатив рок банда Колдплей. През 2019 година Нуно Боржеш претърпя операция на китката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация