Ето кой ще замести Моуриньо на треньорския пост в Рома

13:55
Ето кой ще замести Моуриньо на треньорския пост в Рома

В Рома вече са избрали новия си наставник след днешното уволнение на Жозе Моуриньо и това е клубната легенда Даниеле Де Роси, съобщават италианските медии.

Двете страни вече са постигнали споразумение, като остават да бъдат уточнени само последните детайли. Договорът първоначално ще бъде само до края на сезона, но ще има включена опция за неговото удължаване. Де Роси е сред най-значимите играчи в историята на “джалоросите”, като прекарва почти цялата си кариера в клуба. Бившият халф премина през академията на Рома, а през 2003 година проби в първия състав на тима, където изкара 16 сезона. През този период той изигра 616 мача за тима, в които отбеляза 63 гола и направи 60 асистенции, спечелвайки две Купи на Италия и една суперкупа на страната. През 2019-а Де Роси напусна “Олимпико” и изкара половин сезон в Бока Хуниорс, където стана шампион на Аржентина. В началото на 2020 година някогашният полузащитник прекрати футболната си кариера. Той също така изигра 117 двубоя с 21 попадения и 5 асистенции за Италия, с която стана световен шампион през 2006-а, а две години по-рано стана и европейски първенец с младежкия национален отбор на страната.

40-годишният Де Роси има скромен треньорски опит. В два периода между 2021-ва и 2022-ра той беше асистент на Роберто Манчини, помагайки за триумфа на “Скуадра адзура” на Евро 2020. През октомври 2022-ра той беше начело на СПАЛ, но се задържа само четири месеца там, оставяйки тима в зоната на изпадащите на Серия “Б”, а в края на сезона “бианкадзурите” отидоха в трета дивизия. Сега бившият халф заварва Рома на деветото място в Серия "А" с 29 точки или на пет от четвъртия Фиорентина. През този сезон “вълците” имат 8 победи, 5 равенства и 7 загуби в първенството, като също така се класираха за елиминационните плейофи на Лига Европа, където ще срещнат Фейенорд. Що се отнася до Купата на Италия, тимът беше елиминиран от градския съперник Лацио в четвъртфиналите на турнира. Де Роси може да дебютира начело на любимия си отбор при шампионатното домакинство на Верона в събота.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация