Извънредни новини: Рома уволни Жозе Моуриньо!

10:38
Извънредни новини: Рома уволни Жозе Моуриньо!

От Рома официално уволниха своя наставник Жозе Моуриньо, чийто договор с клуба щеше да изтече в края на сезона. Причината за преждевременната раздяла между двете страни е разочароващото представяне на тима в Серия "А" през тази кампания, заради което “вълците” се намират на деветото място в класирането. Оттам увериха, че ще обявят новия треньор скоро, като фаворит за поста е клубната легенда Даниеле Де Роси.

Специалния напуска “Олимпико” заедно с целия си треньорски щаб, след като пристигна в клуба през лятото на 2021 година. Макар и да не успя да класира Рома в Шампионската лига и в двата пълни сезона, в които водеше отбора (две шести места в първенството), той изведе “джалоросите” до два поредни европейски финала за първи път в историята им. Римляните спечелиха Лигата на конференциите през 2022 година, а през миналата играха финал в Лига Европа, в който загубиха от Севиля след дузпи. По този начин Моуриньо се превърна във всеобщ любимец на тифозите на клуба. През този сезон обаче представянето на “вълците” е твърде неубедително, заради което се стигна до освобождаването на португалския специалист. Така той ще чака следващата си треньорска работа, след като вече е водил Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Тотнъм.

“Бихме искали да благодарим на Жозе от името на всички нас в Рома за неговите страст и усилия след пристигането му в клуба. Винаги ще имаме чудесни спомени от престоя му в Рома, но вярваме, че незабавната му смяна е в най-добрите интереси на клуба. Пожелаваме на Жозе и на неговите помощници всичко най-добро в бъдещите им начинания”, се казва в изявлението на клубните собственици Дан и Райън Фридкин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация