"Ерата на триумфите на Хамилтън и Мерцедес приключи"

12:42
"Ерата на триумфите на Хамилтън и Мерцедес приключи"

Бившият пилот на Ферари във Формула 1 Еди Ървайн е на мнение, че Люис Хамилтън няма да успее да спечели осмата си световна титла. Ирландецът напоследък по-често коментира теми от Формула 1, а преди това години наред стоеше далеч от спорта.

„Ерата на триумфите на Хамилтън и Мерцедес приключи – обясни Ървайн пред вестник La Gazzetta dello Sport. – Но Люис си остава много добър пилот, много фокусиран върху целите си и твърдо решен да постига резултати.”

Ървайн направи и най-общо сравнение на Хамилтън със световния шампион в последните три години Макс Верстапен.

„Люис все още се справя страхотно зад волана на автомобил от Формула 1, но е трудно да го сравняваме с Верстапен, тъй като Макс е по-млад, има повече скорост и огромна увереност в собствените си възможности.”

Последната победа на Хамилтън във Формула 1 е от края на 2021 година, когато той спечели в Саудитска Арабия и според Ървайн, ако в Мерцедес направят достатъчно добър автомобил за новия сезон, Люис отново ще побеждава.

„Ако екипът на Тото Волф направи още един бърз автомобил, то тогава Люис определено ще спечели едно или повече състезания – нещо, което той не можа да направи в последните два сезона – уточни Ървайн. – Той има огромен опит и е показал, че знае как да използва всяка една възможност, както в квалификациите, така и в състезанията. Но се съмнявам, че Люис ще успее да спечели отново титлата и да изпълни мечтата си да е 8-кратен световен шампион.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация