"Верстапен и Хамилтън в един отбор - няма как да проработи"

15:09
"Верстапен и Хамилтън в един отбор - няма как да проработи"

Преди началото на последния състезателен уикенд във Формула 1 за 2023 година шефът Ред Бул Кристиан Хорнър изненадващо разкри, че е водил разговори с представители на Люис Хамилтън по повод трансфер на седемкратния шампион в състава на „биковете“.

По-късно самият Хамилтън отрече за подобни преговори, а моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко е категоричен, че британецът няма как да премине в Ред Бул, докато Макс Верстапен е там.

„Верстапен и Хамилтън в един отбор - няма как да проработи. Верстапен все още помни това, което се случи с него през 2021 година“, обясни Марко.

В случая австриецът визира инцидента между двамата в първата обиколка на Гран При на Великобритания на „Силвъсртоун“. Тогава Хамилтън и Верстапен бяха един до друг в подхода за завоя „Копс“ и се стигна до контакт между тях, който отпрати Верстапен в стената със скорост от над 250 км/ч.

По-късно нидерландецът трябваше да посети болница, за да бъде прегледан, докато Хамилтън пирува с победата в домашното си състезание, което никак не се хареса на Верстапен и неговия лагер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация