Хамилтън: Не искам да съкращават състезания и да ги правят по-лесни. Искам всичко да бъде екстремно

01:22
Хамилтън: Не искам да съкращават състезания и да ги правят по-лесни. Искам всичко да бъде екстремно

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призова спортът да не се изнежва ненужно и призова колегите си да понасят мъжки болката и напрежението.

Повод за думите на Хамилтън стана мнението на съотборника му в Мерцедес Джордж Ръсел, който се оплака, че състезанието за Гран При на Катар преди две седмици е преминало при „условия, които са неприемливи“. Надпреварата на „Лусайл“ се проведе при много високи температура на въздуха и влажност, което в комбинацията с високите странични натоварвания, на които пилотите бяха подложени, изцедиха техните сили до краен предел.

Заради жегата Ланс Строл призна, че на моменти е губил съзнание, Алекс Албон получи топлинен удар, а съотборникът му в Уилямс Логан Сарджънт се прибра в бокса малко след средата на дистанцията, заради дехидратация. Естебан Окон пък разкри след финала, че е повърнал в своята каска малко след старта.

„Това е екстремен спорт. Бегачите в маратона не казват, че трябва да правят маратоните по-къси, когато колабират след финала. Плащат ни твърде добре за това, което правим, така че ако не се чувствам добре след някое състезание, просто тренирам повече след това“, каза Хамилтън пред медиите преди началото на уикенда за Гран При на САЩ.

„Не искам да се съкращават състезания и да ги правят по-лесни. Искам всичко да бъде екстремно и да усещам разликите, болката в тялото ми. Това е Формула 1. Трябва да бъдем внимателни с промените, които правим. Нека не изнежваме нашия спорт“, призова седемкратният шампион.

В Катар Хамилтън остана на пистата броени секунди, след като се удари с Ръсел още в първия завой на състезанието и отпадна. Това не позволи на британецът да изпита натоварванията, на които бяха подложени неговите колеги.

"Да, в Катар не карах в цялото състезание и не преживях това, през което са преминали останалите пилоти, но съм от достатъчно дълго време във Формула 1. В Малайзия винаги беше най-трудно, особено последното състезание там през 2017 година. Знам какво е да загубиш четири килограма по време на състезание и как не можеш да се изправиш на краката си след това. Обичам това чувство. В миналото състезанията бяха такива. Ние сме елитни атлети, а за да бъдем такива трябва да сме готови да достигаме лимита си“, завърши Хамилтън.

По време на състезателния уикенд в Остин тази седмица отново се очаква температурата да надминат 30 градуса по Целзий. Добрата новина за всички пилоти е, че влажността ще бъде доста по-ниска от тази в Катар, което ще направи живота им доста по-лек в Тексас. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация