"Хамилтън не е забравил как да кара кола"

16:05
"Хамилтън не е забравил как да кара кола"

Люис Хамилтън завърши на едва 14-то място в надпреварата за Гран При на Емилия-Романя, като за него най-унизителният момент на „Имола“ бе когато Макс Верстапен го затвори с обиколка малко след средата на дистанцията. Това слабо представяне на британеца, което не е първо от началото на сезона, накара моторспорт съветника на Ред Бул да се заяде със седемкратния шампион, заявявайки, че той е трябвало да се откаже след поражението си от Верстапен миналата година.

„Искам да кажа, той беше затворен с обиколка от нас, може би трябваше да спре миналата година!“, каза Марко пред Sky Sports News.

В същото време ръководителят на „биковете“ Кристиан Хорнър защити Хамилтън.

„Той имаше кошмарен уикенд, но все пак той е осемкратен шампион“, каза Хорнър преди да се поправи, че британецът е седемкратен първенец.

„Той не е забравил как да кара кола в последните четири състезания. Сигурен съм, че в даден момент те ще се справят с проблемите си и отново ще станат фактор. Очевидно обаче младоците в момента вършат страхотно своята работа“, добави Хорнър.

След слабия уикенд на „Имола“ Хамилтън потъна до седмото място в класирането при пилотите с актив от едва 27 точки и пасив от цели 59 спрямо лидера Шарл Леклер. В същото време вторият пилот на Мерцедес – Джордж Ръсел е четвърти с 49 пункта, след като финишира четвърти в Гран При на Емилия-Романя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация