Предлагат турнира за Купата на Германия да носи името на Бекенбауер

19:28
Предлагат турнира за Купата на Германия да носи името на Бекенбауер

В Германия продължават да скърбят за загубата на може би най-голямата легенда в историята на Бундестима Франц Бекенбауер, който си отиде от този свят на 78 години. След като целия футболен свят отдаде почит на големия футболист и треньор, най-новото предложение е турнирът за Купата на Германия да носи името на Бекенбауер, като идеята даде друг легендарен играч и треньор - Берти Фогтс.

“Важно е името му да не бъде забравено от следващите поколения футболисти. Може би Германския футболен съюз трябва да обмисли възможността да преименува турнира за Купата на Германия на името на Франц Бекенбауер”, заяви пред вестник “Rheinische Post” Фогтс, който е съотборник на Бекенабауер от големия отбор на ФРГ, станал световен шампион през 1974 г. и триуфирал две години по-рано и с европейската титла.

“Бекенбауер изобрети позицията либеро. Той беше плеймейкър зад защитата - нещо, което не съществуваше преди него. Той е един от най-добрите футболисти на всички времена, наравно с Пеле, Еузебио, Марадона. Смъртта му е загуба не само за германския футбол, но и за футбола в Европа и по света”, добави Фогтс, който триумфира и като треньор с Германия на Евро 96.

Междувременно говорител на Германския футболен съюз заяви днес, че асоциацията води разговори със семейството на Франц Бекенбауер и с Байерн, за да обсъдят как да отдадат възможно най-голяма почит на Кайзера. Бекенбауер ще бъде погребан по подобаващ начин в родния си град Мюнхен, като ръководството на баварския гранд планира на “Алианц Арена” да бъде организирана траурна церемония в памет на легендата на германския и световния футбол.

Байерн обяви още, че през следващите дни всяка вечер от 16:30 до 23:00 часа стадионът ще бъде осветен с надписа "Danke Franz" ("Благодаря ти, Франц"). За да бъде всичко завършено, специалното осветление ще може да се види и в петък вечер по време на мача с Хофенхайм от 16:30 до 1 чaса след полунощ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация