Байерн ще развързва кесията през зимния трансферен прозорец

07:42
Байерн ще развързва кесията през зимния трансферен прозорец

Ръководството на Байерн (Мюнхен) планира да направи качествена зимна селекция, с която да вдигне нивото на отбора. По информация на Билд”, баварците искат да се подсилят на три поста - централен защитник, десен бек и опорен халф. За целта, от клуба са готови да инвестират до 75 млн. евро. 


Основната трансферна цел на Байерн е Жоао Палиня. В края на летния трансферен прозорец португалецът беше на крачка от договор с германския гранд, но сделката пропадна. Сега от Фулъм са готови да пуснат полузащитника на “Алианц Арена” за около 60 млн. евро. Самият футболист е бил информиран за поставената му цена и се надява този път преговорите да завършат с успех. 


От Байерн не са спирали да следят изявите на Палиня, който удължи контракта си с Фулъм до 2028 година. През настоящия сезон той има 12 мача и 2 гола за “котиджърс” във всички турнири. 


Баварците проявяват интерес и към Такехиро Томиясу от Арсенал. Именно той може да засили конкуренцията на десния фланг на защитата. В Мюнхен харесват умението на 25-годишния японски национал да действа както като десен бек, така и в центъра на отбраната. 


Колкото до Мартин Зубименди от Реал Сосиедад, идеята на Байерн е той да бъде привлечен следващото лято.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация