Мико Кузманов не се задържа дълго на Аустрелиън Оупън

12:01
Мико Кузманов не се задържа дълго на Аустрелиън Оупън

Националът за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите от откритото първенство по тенис на Австралия, след като отстъпи с 6:0, 2:6, 2:6 на британеца Били Харис.

Кузманов започна по най-добрия начин срещу Харис - с перфектен сет. Българинът стартира със сервис-гейм на нула, след което проби британеца три поредни пъти и записа успех с 6:0 след 3/3 реализирани възможности за брейк, нито една за Харис и едва 23 минути игрово време.

Нещата се промениха във втората част. Двамата си размениха по един гейм на старта, а Кузманов отстъпи в следващите си две подавания и Харис защити пробивите. Британецът получи първи шанс за сета в осмия гейм и взе сервиса си без загубено разиграване за 6:2 след 34 минути игра.

Картината се повтори в третия сет, като този път Харис реализира два поредни пробива след 2:2. Той отново получи шанс да затвори частта в осми гейм и отново го направи на нула за крайното 6:2.

Българинът остана с 3/3 възможности за пробив и не записа нито един ас срещу пет за британеца. Харис направи и 17 печеливши удара срещу осем за Кузманов, който все пак завърши с 12 непредизвикани грешки по-малко - 20 на 32.

Двубоят между Кузманов и Харис продължи час и 38 минути.

Така и третият опит на Димитър Кузманов да се добере до Аустрелиън Оупън чрез квалификациите се оказа неуспешен. Той бе единственият роден представител в пресявките при мъжете, което означава, че в основната схема страната ни ще бъде представлявана единствено от 13-ия в света Григор Димитров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация