Огромен успех за българския тенис в Австралия

11:57
Огромен успех за българския тенис в Австралия

Шест родни таланти ще започнат директно от основните схеми при юношите и девойките на първия за 2024 година турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия.

Това историческо и рекордно българско участие стана факт, след като Александър Василев и Иван Иванов се класираха за основната схема при юношите. В квалификациите ще участва Анас Маздрашки.

16-годишният Василев, който е братовчед на Григор Димитров, бе първа резерва за турнира. Той е най-предно класираният българин в юношеската ранглиста и е под №54 в нея. През 2023 година Василев спечели две титли в ITF тура – J100 в Хърватия през май и J200 в Нидерландия през юли.

15-годишният Иван Иванов бе втори в списъка с резервите за надпреварата в Мелбърн. Той е част от академията на Рафаел Надал в Манакор и миналата година имаше отромната чест да тренира с испанската легенда. През миналия сезон талантливият българин спечели две титли от ITF J100 турнири - през февруари в Манакор и през май в португалския град Лусада. Иванов е №4 в ранглистата при юношите до 16 г., на Тенис Европа и №56 в световната юношеска ранглиста.

За първи път пък България ще има четири представителки в основната схема при девойките.

Това са Ива Иванова, Елизара Янева, Росица Денчева и Йоана Константинова.

Това е пореден огромен успех за тениса в България. Откритото първенство на Австралия за юноши и девойки започва на 20 януари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация