Григор Димитров каза какви са за шансовете му на Аустрелиън Оупън

13:57
Григор Димитров каза какви са за шансовете му на Аустрелиън Оупън

Григор Димитров започна новия сезон по възможно най-добрия начин - с титла от АТР 250 в Бризбън, а в момента се подготвя за 14-ото си участие в първия за годината турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън. Надпреварата, която започва на 14 януари (неделя) е сред най-силните турнири на българина.

Ако погледнем резултатите на Григор в надпреварите от Големия шлем от началото на кариерата му, то в Мелбърн той бележи най-силните си класирания. Българинът е играл три пъти на четвъртфинал, а през 2017-а достигна и до полуфинал, в който загуби епичена 5-сетов маратон срещу испанската легенда Рафаел Надал (6:3, 5:7, 7:6 (5), 6:7 (4), 6:4), който е сред най-паметните мачове в кариерата му. Миналата година Димитров отпадна в третия кръг след загуба с 6:7(7), 3:6, 4:6 от бъдещия шампион Новак Джокович.

На пресконференцията след финала в Бризбън Григор Димитров бе попитан за шансовете му на Откритото първенство на Австралия.

"Искаш да спечелиш всеки турнир, в който играеш. Това е, точка. Не искам да се поставям под напрежение или да си поставям високи цели и очаквания. Това, че играеш добре, не означава, че ще спечелиш. Има турнири, в които играеш невероятно, но изведнъж нещо се случва и се представяш под очакванията”, отговори единственият българин в тенис елита.

Той подчерта, че Australian Open ще е много по-различен турнир:

"Има една седмица до Мелбърн, всички ще отидат там, за да се борят. Форматът е три от пет сета, това е много различен турнир. Трябва да поддържам тази линия, да продължавам да правя това, което правя, да тренирам още. Там се играе под покрив, което променя условията малко. Има още неща, към които трябва да се адаптирам, малки неща, добави Димитров.

Григор заяви още, че е концентриран върху всичко, което може да повлияе на представянето му.

“Фокусиран съм върху това, което правя всекидневно - как тренирам, как спя, как ям, какво правя, каква работа върша във фитнеса, върху какво работим с екипа ми. Има толкова много неща, които правя всеки ден. Знам, че звучи странно, но не мисля за това, че играя добре. По-скоро за това как ще изградя разиграване, какво ще правя по време на мач, какво ще направя в критичен момент, как ще подходя към топката. За мен това е забавната част в момента. Разбира се, ако правиш правилно всички тези неща, нещата се получават и печелиш”, подчерта той.

“Да спечеля титлата в Бризбън значи много за мен, мина доста време от последната. Да играя срещу топ тенисисти, много по-млади от мен, е много добър начин да видя на какво ниво съм. Това е нещото, с което се гордея най-много. Победата си е победа, титлата си е титла, но да видя нивото си е по-важно. В последните четири или пет месеца нещата, които правя на корта и извън него се отплащат по чудесен начин. Това се случи и сега. Смятам, че играя добър тенис, но чувствам, че има някои неща, които мога да подобря още малко. Кой знае какво ми предстои, ако тези неща се получат” заяви Димитров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация