Григор прелетя към полуфиналите в Бризбейн

10:30
Григор прелетя към полуфиналите в Бризбейн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не срещна особени затруднения срещу Ринки Хиджиката (Австралия) и достигна до полуфиналната фаза на турнира от сериите ATP 250 в Бризбейн (Австралия). Гришо се наложи с 6:1, 6:4 и ще чака победителя от двубоя между Рафаел Надал и Джордан Томпсън в спор за място на финала. Срещата между Надал и Томпсън ще започне след 12:00 часа българско време днес.

Гришо започна отлично срещата и поведе с 5:0 с два пробива преди да позволи на Хиджиката да вземе първия си гейм в мача. При първия си шанс да спечели откриващия сет при собствен сервис Григор на сгреши и затвори частта с 6:1.

Вторият сет стартира с пробив на българина, след което двамата печелиха своите подавания до края на частта, което беше изцяло в полза на Димитров, който стигна до победата след общо 77 минути игра.

ПЪРВИ СЕТ:

1:0 - Григор започна мача с три поредни сгрешени сервиса, но спечели първото същинско разиграване за деня. В крайна сметка българинът спечели гейма на 30, завършвайки го с ас. 

2:0 - Още в първия си опит да пробие своя съперник Григор беше успешен. Най-голямото оръжие на българина в този гейма беше неговият ретур, който чувствително затрудни Хиджиката. 

3:0 - Безкомпромисен Григор не остави шанс на своя съперник във втория си сервис гейм за мача и загуби само една точка, за да поведе с 3:0. 

4:0 - Втори пробив за Григор, който не с агресивната си игра принуди Хиджиката да допусне множество грешки. 

5:0 - Хиджиката си помисли, че ще успее да върне един от пробивите, след като поведе с 30:15, но Григор изчисти дребните грешки от първите разигравания и спечели гейма на 30. 

5:1 - Хиджиката притисна Григор със своя сервис и най-накрая успя да открие своята сметка в мача, но продължава да изостава с два пробива в първия сет. 

6:1 - Въпреки колебанията, които показа и двете изравнявания на резултата при 40:40, Григор все пак успя да вземе първия сет след 28 минути игра. 

ВТОРИ СЕТ:

1:0 - Две двойни грешки от страна на Хиджиката и много силната игра от страна на Григор позволиха на българина да стартира втория сет с третия си пробив в двубоя. 

2:0 - Нова доминация на Григор при негов сервис му позволи да затвърди пробива си и така той поведе с 2:0 на старта на втория сет. 

2:1 - Гришо поведе с 30:0, допусна изравняване, след което имаше точка за пробив, но Хиджиката демонстрира хладнокръвие и успя да вземе втория си сервис гейм, завършил с непредизвикана грешка от страна на българина. 

3:1 - Перфектен Григор спечели и втория си сервис гейм в сета, при това на 0, а победната точка дойде след ас на втори сервис. 

3:2 - Хиджиката отново не допусна втори пробив в сета и запази интригата във втория сет преди третия сервис гейм на Гришо. 

4:2 - Нов експресен сервис гейм от страна на Григор, спечелен на 0. 

4:3 - Хиджиката беше близо до това да спечели първия си гейм на 0 в двубоя, но при 40:0 допусна двойна грешка, след което позволи изравняване на резултата. В тази ситуация Гришо на три пъти повеждаше в резултата, но в крайна сметка загуби най-дългия гейм от началото на мача. 

5:3 - Хиджиката поведе на два пъти в гейма, но Гришо демонстрира своето хладнокръвие и с три поредни точки продължи перфектната си серия на собствен сервис. 

5:4 - Хиджиката отново трябваше да се бори за спечелването на своя сервис гейм и го стори, с което остана в мача. Григор обаче ще сервира за победата с чисто нови топки. 

6:4 - Гейм, сет и мач за Григор. С чисто новите топки на собствен сервис българинът беше безкомпромисен и стигна до победата след общо 77 минути игра на корт №1 в Бризбейн. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация