Милан продължава напред за Купа на Италия

00:29
Милан продължава напред за Купа на Италия

Отборът на Милан стартира успешно 2024 година, след като спечели с убедителното 4:1 като домакин на Каляри в 1/8-финална среща за Купата на Италия. Лука Йович (29’, 42’) отбеляза две попадения за „росонерите“, а другите им два гола бяха дело на Чака Траоре (50’) и Рафаел Леао (90+1’), докато Пауло Аци (88’) се разписа за гостите.

Стефано Пиоли предприе цели осем промени сред титулярите си след победата с 1:0 над Сасуоло отпреди три дни, като заложи на много млад и експериментален състав в схема 4-2-3-1 с четирима играчи под 20 години. Става въпрос за 19-годишните Лука Ромеро и Траоре, както и за 18-годишните Ян-Карло Симич и Алехандро Хименес, за когото това беше абсолютен дебют за тима. На вратата обаче беше 40-годишният Миранте, пред когото защитата беше изградена от капитана Давиде Калабрия, Симич, Тео Ернандес и Хименес. В халфовата линия партньор на Тижани Райндерс беше Ясин Адли. В предни позиции Ромеро действаше като „десетка“, а по двата фланга атакуваха Самуел Чуквуезе и Траоре. За централен нападател беше избран Лука Йович. Гостите пък бяха подредени в 4-3-1-2 с атакуващ тандем Зито Лувумбо и Андреа Петаня, зад които ще играе Марко Манкосу.

Още във втората минута Алесандро Ди Пардо опита шут, който обаче се оказа разочароващ. След още две минути Петаня стреля с глава при корнер, но Миранте успя да избие топката. Първата голова възможност за "росонерите" се откри пред Йович в осмата минута, но Борис Радунович отрази удара на своя сънародник. Малко след това Алесандро Дейола отправи далечен изстрел, при който топката мина над вратата. В 16-ата минута Лувумбо пробва удар по земя, който завърши в обятията на Миранте. Три минути по-късно Траоре нанесе удар от голяма дистанция, който се оказа далеч от целта. В 29-ата минута Ернандес центрира към Йович, който се справи с Хаджидиакос и с воле промуши топката между краката на Радунович за 1:0.

Малко след това Ромеро се опита да удвои аванса на своя тим, но ударът му беше доста несполучлив. В 37-ата минута Манкосу опита да се разпише от пряк свободен удар, но при изпълнението му топката мина високо над вратата. Пет минути по-късно Ернандес се впусна в продължителен рейд и щом доближи наказателното поле, той пусна пас към Йович, чийто удар от малък ъгъл мина покрай Радунович за втория гол на нападателя в двубоя.

Втората част започна с изстрел на Хименес, който мина встрани от вратата. В 50-ата минута Траоре се пребори за топката в наказателното поле и падайки на земята той отправи шут, при който топката мина под плонжа на Радунович за дебютното попадение на котдивоареца за първия състав на „росонерите“. В 63-тата минута Петаня стреля с глава при корнер, но го направи неточно. 

В 82-рата минута резервата Леао опита шут от границата на наказателното поле, но не намери целта. Четири минути по-късно португалецът нанесе нов удар, но топката отиде в ръцете на Радунович. В 88-ата минута сардинци стигнаха до почетен гол, благодарение на своята резерва Аци, който отправи изстрел от разстояние, при който топката рикошира в съотборника му Лувумбо и влетя в мрежата на домакините.

Това обаче не се оказа последният гол в двубоя, тъй като в добавеното време Леао предприе солова акция и със своя техничен удар оформи крайното 4:1. Така Милан се превърна в петия четвъртфиналист за Купата на Италия, като тимът очаква за свой следващ съперник в турнира победителя от мача между Аталанта и Сасуоло в сряда.


МИЛАН - КАЛЯРИ 4:1

1:0 Йович 29'
2:0 Йович 42'
3:0 Траоре 50'
3:1 Аци 88'
4:1 Леао 90'+1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация